De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

VVTT-jaarcongres ‘Anders denken’ op 18 juni 2016

Op zaterdag 18 juni organiseren NLcoach en de Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) het 1e Tafeltennistrainers congres in Nieuwegein. Het thema van het congres is ‘Anders denken’.

Dirk Huber
Benedikt Duda en Steffen Mengel luisteren aandachtig

De tafeltennissport is dynamisch, snel en uitdagend. Het betekent dat niet alleen de speler, maar (vooral?) de trainer moeite moet doen om bij te blijven. Wat zijn de beste oefeningen voor een technische of tactische uitdaging? Wat is er nodig om het allemaal fysiek bij te kunnen benen? Hoe leert een speler eigenlijk het beste? Dit congres biedt deelnemers de allerlaatste inzichten. Het opdoen en delen van kennis als ook de vertaling naar de werksituatie van de tafeltennistrainer staan centraal. Kortom: je krijgt veel nieuwe informatie en tips en tricks die je direct kunt gebruiken in je eigen praktijk!

Ga naar de website van NLcoach voor meer informatie en om je direct op te geven!

Het congres vindt plaats in het Huis van de Sport in Nieuwegein (Wattbaan 31-49). Het congres start om 11.00 uur en duurt tot 15.30 uur.

Sprekers: Dirk Huber (plenaire spreker + workshopleider), Ralf Kosters en Martijn Nijhoff.

Tijdens dit congres zal Dirk Huber een bijdrage leveren. Dirk Huber is voormalig bondscoach van het Westdeutsche Tischtennis Verband (WTTV). Hij heeft een geheel eigen visie ontwikkeld over het opleiden van jeugdspelers: hij is groot voorstander van onregelmatig trainen, veelzijdige oefenstof en wedstrijdgericht trainen. Huber heeft vele internationale toppers opgeleid, zoals Christian Süss, Steffen Mengel en Zoltan Fejer-Konnerth. Ongetwijfeld zal zijn visie op tafeltennis voor alle aanwezige trainers meer dan het aanhoren waard zijn!

Workshops

Na het plenaire gedeelte kun je kiezen uit drie workshops. In totaal kun je er twee volgen. In de workshops staat de vertaling naar de praktijk van de tafeltennistrainer centraal. Hier krijg je veel handvatten waarmee je direct aan de slag kunt. De onderwerpen die tijdens de workshops uitgebreid aan de orde komen zijn:

·         ‘Effectief trainen met WTTV-principes’ door Dirk Huber

De Westdeutsche Tischtennis Verein (WTTV) is een grote tafeltennisorganisatie in Noord-West Duitsland waarbij meer dan 95.000 tafeltennissers en bijna 1300 verenigingen zijn aangesloten. Dirk Huber is een van de WTTV-pioniers en bedacht een geheel unieke visie over het aanleren van tafeltennis: spelers zouden vooral onregelmatige oefeningen moeten spelen, alle spelsystemen vanaf het prille begin moeten leren en wedstrijdgericht de training ervaren. Kernwoorden in Hubers visie zijn zien, begrijpen, reageren en domineren in relatie met tijdsdruk en tijdswinst. In deze workshop neemt Huber ons mee in zijn gedachtengoed: hoe schrijf je nou een goede training waarmee je recht doet aan deze principes – en daarmee je speler(s)?

·         ‘Fysieke training in de praktijk’ door Ralf Kosters

Het moderne tafeltennis eist van spelers fysiek best het een en ander. Je moet erg snel zijn, wendbaar en explosief, maar ook stabiel en over goede coördinatieve vaardigheden beschikken. Hoe pak je zoiets praktisch aan met je spelers? Wat zijn geschikte oefenvormen? Maakt de leeftijd van spelers nou veel uit bij wat je als trainer doet? Deze workshop kent een bijzonder praktisch karakter.

·         ‘Nieuwste inzichten van motorisch leren en motorische controle’ door Martijn Nijhoff

Hoe kan ik als trainer er voor zorgen dat sporters zich in een omgeving bevinden die uitnodigt tot leren? En waar moet deze omgeving dan aan voldoen? Tijdens deze workshop gaan we in op de nieuwste inzichten van motorisch leren en motorische controle. Naast De Speler en zijn Taak is een essentieel component in leren het creëren van een rijke omgeving.

Dirk Huber
Dirk Huber
Ralf Kosters
Ralf Kosters
Martijn Nijhoff
Martijn Nijhoff

Kosten en inschrijven

De kosten om deel te nemen aan het congres bedragen:

·         €50 (excl. 21% BTW) voor leden van de VVTT

·         €50 (excl. 21% BTW) voor leden van NLcoach

·         €90 (excl. 21% BTW) voor niet leden van de VVTT en NLcoach

De betaling van het congres geschiedt middels IDEAL.

Wilt u zich inschrijven voor het congres? Ga dan naar http://www.nlcoach.nl/event/1e-tafeltennistrainers-congres-i-s-m-vvtt-nieuwegein/

LET OP!:

Recentelijk zijn alle leden van de VVTT ook lid geworden van NLcoach. NLcoach heeft voor u een NLcoach account aangemaakt.  Wanneer u zich voor dit congres wilt inschrijven dient u eerst in te loggen.
Inloggen kan via: http://www.nlcoach.nl/mijn-account/

Gebruikersnaam:  Vul hier uw e-mailadres in (adres dat bij VVTT bekend is)
Wachtwoord: Klik op wachtwoord vergeten. U ontvangt nu een mail waarmee u uw wachtwoord kunt wijzigen. Met dit nieuwe wachtwoord kunt u inloggen.

Ga vervolgens naar http://www.nlcoach.nl/event/1e-tafeltennistrainers-congres-i-s-m-vvtt-nieuwegein/. Wanneer u bent ingelogd zal het juiste tarief voor u als lid worden weergegeven (€ 50,- excl. BTW).  In de winkelmand kunt u uw voorkeuren doorgeven wat betreft de workshops.