De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Bijscholing – Impliciet leren

Inhoud

Impliciet leren wil zeggen dat er nauwelijks exacte instructies worden gegeven om een techniek uit te voeren. Daar tegen over staat expliciet leren, waarbij de trainer zeer gedetailleerde aanwijzingen geeft over de techniek. Tussen impliciet en expliciet leren is ligt een groot grijs gebied. Maar wat zijn die voordelen van impliciet leren? Is expliciet leren een slechte manier om spelers
tafeltennis te leren? En hoe werkt dat impliciet leren in de praktijk m.a.w. hoe leert een beginner dan de techniek als je als trainer niet vertelt of voordoet hoe de techniek uitgevoerd moet worden? Welke trainingsvormen kun je gebruiken om een speler de techniek impliciet te leren? Wat is je rol als trainer bij impliciet leren?

Praktische informatie

Deze bijscholing wordt georganiseerd in samenwerking met de NTTB en RTN Oost en wordt opengesteld voor alle trainers.
Trainers uit de regio RTN Oost wijzen wij op de informatie die verstuurd/ontvangen is via het RTN -> voor de overige trainers geldt onderstaande informatie.

Datum: zondag 5 mei 2025
Tijd: 11.15 uur tot 14.00 uur
Plaats: LTTV De Toekomst, Runmolenlaan 17,  Lochem

Kosten: Leden VVTT 7.50 euro, niet-leden VVTT 15,- euro
Inschrijving verplicht tot betaling en lunch is niet inbegrepen.

Inleider(s): Terry Schaffers

Over de inleider:

Inleider Terry Schaffers maakt deel uit van de technische staf van RTN Oost.
In zijn opleiding tot trainer 5 heeft hij zich gespecialiseerd in het motorisch leerproces. Daardoor leerde hij voor het eerst over impliciet leren en werd enthousiast van de uiteenzettingen van professor Beek en andere (bewegings)wetenschappers.
In de RTN trainingen verzorgt Terry met name de training voor de beginners. Daarin wordt impliciet leren toegepast.

Overige informatie
Deze bijscholing is gericht op TT2 of TT3 trainers. Ook overige trainers kunnen hier aan deelnemen. Deze bijscholing geldt voor licentiebehoud en deelname zal worden gedeeld met de NTTB.

Geïnteresseerd? Aanmelden kan hieronder!
Aanmelden voor deze bijscholing is niet meer mogelijk.