De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Geslaagde bijscholing in Zuidwest

foto_LucOp vrijdagavond 27 mei is in Waalwijk door de afdeling Zuidwest in samenwerking met de VVTT een trainersbijscholing georganiseerd. Er waren 13 deelnemers. Onder leiding van Luc Janssen en Rob Kremers was er veel aandacht voor analyseren en corrigeren. Twee jeugdleden van TTV Waalwijk waren zo dapper om zich te laten analyseren. Aan het eind van deze bijeenkomst is gesproken over het thema “Samen werken aan ontwikkeling verenigingstrainingen”. Drie deelnemers aan de bijscholing (een trainer-3, een trainer-4 en een ongediplomeerde assistent-trainer) hebben aangeboden om mee te gaan denken over hoe verenigingen het trainingsniveau omhoog kunnen brengen en ook hoe we met z’n allen ervoor kunnen zorgen dat onze sport (nog) leuker wordt.

In het najaar starten er ook weer nieuwe trainersopleidingen; deze zijn te zien op de NTTB-site. We brengen deze graag onder de aandacht. Goed opgeleide trainers is een belangrijke randvoorwaarde voor het versterken van het trainingsniveau bij de verenigingen. Ruim een jaar geleden is in Den Bosch een trainer-3 opleiding afgerond, daarnaast hebben diverse leden de afgelopen jaren op een andere plek zo’n opleiding gevolgd of deelgenomen aan een trainer-2 opleiding. 1 trainer is in de afrondende fase van trainer-4. We zien diverse van deze mensen actief en enthousiast bezig binnen hun verenigingen.