De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

VVTT


Wat is de VVTT?

De Vereniging Van TafeltennisTrainers is de belangenvereniging van en voor tafeltennistrainers. De vereniging is in 1988 opgericht. De VVTT heeft de volgende doelstellingen:

 1. Het verbeteren van de kennis en vaardigheden van de Nederlandse tafeltennistrainers;
 2. Het verbeteren van het imago van het vak tafeltennistrainer;
 3. Het verbeteren van de positie van de trainer in de Nederlandse tafeltenniswereld;
 4. Het verbeteren van de onderlinge band tussen tafeltennistrainers.
 5.  

 

Wat doet de VVTT voor haar leden?

Om deze doelstellingen te realiseren organiseert de Vereniging Van Tafeltennistrainers een aantal activiteiten:

 • De VVTT organiseert een aantal bijscholingen per jaar waarin specialisten op technisch, tactisch, mentaal en organisatorisch gebied hun kennis en ervaringen delen met de deelnemers. De leden van de VVTT krijgen een flinke korting op het inschrijfgeld van deze bijeenkomsten. Bijscholingen duren een dagdeel of een dag. Eens in de twee jaar organiseert de VVTT een congres over twee dagen. Voor het congres wordt meestal een buitenlandse trainer of coach uitgenodigd. In 2021 organiseerde de VVTT een congres met de toptrainer Michel Gadal als trekker. Voordeel van dit tweedaagse evenement is dat trainers elkaar beter leren kennen in een in een andere ambiance dan de tafeltenniszaal.
 • De VVTT geeft het vakblad “VISIE” uit. Dit blad wordt enorm gewaardeerd in de Nederlandse tafeltenniswereld vanwege de hoogstaande kwaliteit van de artikelen en de diversiteit van de onderwerpen.
 • De VVTT geeft een digitale trainersbrief uit, waarin linkjes zitten naar filmpjes en andere websites met meer informatie.
 • De VVTT  informeert haar leden middels een digitale nieuwsbrief.
 • De VVTT wil met de NTTB  samenwerken om de uitstraling van de tafeltennissport in het algemeen en de positie van de trainer in het bijzonder te verbeteren.
 • De VVTT is aangesloten bij de sporttakoverschrijdende belangenvereniging NLcoach.  VVTT leden krijgen enkele voordelen via NLcoach. Zie de link op de homepage naar NLcoach.

 

 

Wil je lid worden van de VVTT? Klik hier.