De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Bijscholing – Tafeltennis Parasport

Inhoud

Tafeltennis is dus zeer geschikt voor mensen met een beperking. Nederland staat goed op de kaart met spelers die een beperking hebben. Op de Paralympische Spelen heeft Kelly van Zon drie keer op rij goud gewonnen in het enkelspel.

Tijdens deze bijscholing krijg je als trainer mogelijke oplossingen aangeboden om spelers met een beperking met plezier te laten sporten en ervaar je als trainer hoe het kan zijn om met een beperking te spelen. Je Je krijgt informatie over speciale technieken waardoor spelers met een beperking zich kunnen ontwikkelen. Het is hierbij belangrijk om te onthouden dat jij als trainer altijd zelf creatief, proactief en assertief moet blijven nadenken tijdens het trainen van een speler. Geen enkele paraspeler is namelijk hetzelfde. Als trainer heb je de taak om (samen met de speler) te kijken naar de motorische en fysieke beperkingen en de mogelijke (zelfbedachte) oplossingen die hier een rol in kunnen spelen.

Praktische informatie

Datum: zondag 22 mei 2022
Tijd: 9.30-13.30 uur
Plaats: TTV Alexandria ’66, Rotterdam

Kosten: Leden VVTT 15,- euro, niet-leden VVTT 30,- euro
Lunch niet inbegrepen – Inschrijving verplicht tot betaling.

Inleider(s): Saskia Meijer & Lumen Dekker of Johan Lieftink

Over de inleiders:

Saskia Meijer is Para-Tafeltennistrainer (TT3). Saskia geeft training aan spelers met een beperking bij TTV Alexandria ’66 in Rotterdam. Sinds 2015 geeft zij training aan het regionale trainingscentrum voor Para-Tafeltennis Rotterdam. Zij geeft ook training aan jeugdparaspelers tijdens de landelijke Jeugdtrainingsdagen die georganiseerd worden door de NTTB.

Lumen Dekker (TT5) en Johan Lieftink (TT4) zijn al jaren bondscoaches van het Nederlandse Paralympische team en hebben de opleiding en successen van de verschillende para-sporters op top-niveau van dichtbij meegemaakt.

Overige informatie
Deze bijscholing is gericht op TT3 of TT4 trainers. Ook ervaren TT2 trainers kunnen hier aan deelnemen. De bijscholing is bedoeld voor trainers die kennis willen nemen van technieken voor spelers met een beperking. Ook geeft deze bijscholing een inkijkje in toptafeltennis parasport. Deze bijscholing geldt voor licentiebehoud en deelname zal worden gedeeld met de NTTB.

Geïnteresseerd? Aanmelden kan hieronder!

BIJSCHOLING: Tafeltennis Parasport
Deelname aan deze bijscholing kost 15,00 voor VVTT leden en 30,00 voor niet leden.