De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Verslag technische bijeenkomst voetenwerk

Donderdag 28 november jl. presenteerde Theo Rieken voor de 3e keer het thema ‘Voetenwerk’.  Vijftien enthousiaste trainers waren naar Leiden gekomen om aan deze bijeenkomst deel te nemen.

Een opmerkelijke deelnemer was Jan Duijndam die als herintredende bondsoefenmeester (TT 5)  graag zijn kennis op het gewenste niveau wilde brengen. Voor diegene die Jan niet kent: hij was docent aan de 1e Bondsoefenmeestercursus waar onze inleider als cursist aan deelnam. Even opmerkelijk was de deelnemer ( Matthias Dul, T2) die ‘even’ uit Dedemsvaart was gekomen om zijn kennis aan te vullen.

Een belangrijk geluid na afloop waren de positieve reacties dat het grootste deel van de tijd in de tafeltenniszaal werd doorgebracht en het enthousiasme van de inleider. Alle deelnemers konden aan den lijve ondervinden wat modern voetenwerk inhoud en wat de basisvoorwaarden hiervoor zijn. Na de opgedane ervaringen konden de deelnemers vragen stellen n.a.v. praktisch problemen in de training.

In de evaluatie gaf een van de deelnemers aan dat een goede opleiding van de spelers ze langer lid laat blijven van de vereniging. Zowaar in deze tijden een zeer belangrijk argument voor goede trainingen. Een andere deelnemers gaf aan dat er te weinig discussie ontstond wat wellicht werd veroorzaakt door het grote niveauverschil tussen de deelnemers. Alle deelnemers waren vol lof over het enthousiasme en de manier van uitleggen van de zeer ervaren docent Theo Rieken. Ook de door Theo gemaakte hand-out werd als zeer positief ervaren.

Tevens danken wij de vereniging ttv DOCOS voor het beschikbaar stellen van hun accommodatie.

Aan de technische bijeenkomst namen de volgende personen deel; Wiebe Anema (T3), Bart Bosgoed (T3), Matthias Dul (T2), Sven Groot (T3*), Peter Heystek (T4), Basim Al Hussainy (T4), Rene van Kuijen (T3), Frank Lequin (T3), Peter Milikan (T3), Marten Nap (geen), Jelle-Jan Pieterse (T4), Martijn Spithoven (T4*), Sebastiaan Veijgen (T3), Bas van Vliet (T2) en Jan Duijndam (voormalig T5).

(* in opleiding).