De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Technische bijeenkomst Limburg

  Logo Afd. LimburgLogo VVTTLogo SLT 

Datum: Woensdag 18 maart 2015
Thema: Corrigeren van basisvaardigheden
Inleider: Theo Rieken
Locatie: ttv Megacles Sporthal Aan de Bron, Maaslandlaan 3, Weert
Tijd: 19.30 – 22.30 uur
Kosten:

 

LET OP!!

Door een bijdrage in de kosten van afdeling Limburg bedraagt de deelnemersbijdrage voor trainers uit afdeling Limburg slecht € 15,00.

De deelnemersbijdrage voor leden van de VVTT  bedraagt € 35,00 en voor niet-leden van de VVTT € 47,50.

 

Inleiding

De VVTT organiseert in nauwe samenwerking met afdeling Limburg en de werkgroep Samenwerkende Limburgse Trainers  een technische bijeenkomst voor trainers.

 

Inhoud technische bijeenkomst

Roel Bogie corrigeren 18-3-15Na de aanleerfase zijn we tijdens de trainingen allemaal bezig met het analyseren en corrigeren van het spel van de aan ons toe vertrouwde spelers. Als trainer willen wij spelers verder helpen om in de wedstrijden succesvol te kunnen zijn. Maar waar kijken we naar als we het spel analyseren en hoe corrigeren we de spelers?

Om antwoorden op bovengenoemde vragen te krijgen, zullen we in deze bijeenkomst samen op zoek gaan naar de mogelijke oorzaak (oorzaken) van een onvoldoende technische uitvoering of van een gemaakte fout. We zullen ons afvragen of we voldoende aandacht besteden aan de doeltreffendheid van het bewegen (slag- of voetenwerkbeweging) en waardoor deze nadelig wordt beïnvloedt. Het uitgangspunt is het moderne tafeltennis: het tafeltennis dat nu wordt gespeeld of gespeeld zou moeten worden.

 Na een korte inleiding gaan we in de praktijk aan de slag om na te gaan op welke wijze we de geconstateerde fouten kunnen verbeteren. De inleider zal hierbij alle deelnemers betrekken.

 De inleider zal zijn visie op en zijn ervaringen t.a.v. corrigeren met jullie hoofdzakelijk in de praktijk delen, ingaan op de laatste ontwikkelingen en op de problemen die je zelf in de praktijk ondervind.

 Verschijnen in sportkleding is dus noodzakelijk.

  

 Inleider

Theo Rieken Corrigeren 18-3-15

Theo Rieken

Na een aantal succesvolle bijeenkomsten met veel positieve reactie’s van de deelnemers heeft de VVTT Theo Rieken bereid gevonden om zijn ervaringen nog eens te delen aangaande het thema CORRIGEREN VAN BASISVAARDIGHEDEN. 

Voor wie Theo Rieken nog niet kent een kortere kennismaking. In 1967 behaalde Theo zijn eerste trainersdiploma. Vanaf die periode is hij altijd op één of andere wijze betrokken bij training geven, coaching of begeleiding van spelers/speelsters op alle niveaus en het opleiden van trainers.
Vanaf 1972 tot 2006 is Theo afwisselend als trainer/coach in dienst geweest van de NTTB. Hij heeft voornamelijk gewerkt met de jeugd met af en toe een uitstapje naar de senioren. In 1977 kwam hij in vaste dienst bij de NTTB.

Naast zijn jarenlange ervaring als jeugdbondscoach is hij in verschillende verengingen op allerlei niveaus werkzaam geweest. Hij is jarenlang persoonlijk begeleider/coach geweest van Emilie Noor en Trinko Keen.

 Tot 2013 was Theo werkzaam bij Tafeltennis Nijmegen waar hij een aantal jeugdspelers heeft opgeleid tot Nederlandse Jeugdkampioen en een groot aantal spelers met een B jeugdlicentie heeft afgeleverd. 

Trainerslicentiesysteem

Na het behalen van een trainersdiploma dient een trainer zijn of haar kennis en deskundigheid op peil te houden door onder andere het volgen van bijscholingen. Voor het behoud van de trainerslicentie dient de trainer voldoende bijscholingen te volgen en voldoende training te geven. Voor meer informatie over het trainerslicentiesysteem verwijzen wij je naar het trainerslicentiereglement.

 

Deelnemersbijdrage

Door een bijdrage in de kosten van Afdeling Limburg bedraagt de bijdrage voor de trainers uit Afdeling Limburg  € 15,00. Leden van de VVTT uit andere afdelingen betalen € 35,00 en niet-leden van de VVTT betalen € 47,50.

 Naast een boeiende bijeenkomst van drie uur ontvangen deelnemers die nog geen lid zijn van de VVTT of abonnee het vakblad VISIE van de VVTT en een poster.

 Betaling van de bijeenkomst gaat via een eenmalige automatische incasso. De deelnemersbijdrage wordt omstreeks de datum van de bijeenkomst van je rekening afgeschreven.