De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Technische bijeenkomst 28-2-15 NK Zwolle

 

Logo VVTTnttb_logo

Datum: Zaterdag 28 februari 2015
Thema: Warming-Up en oefenvormen beginners
Inleiders: Paul Molenaar en Juliet van Veen
Locatie: Landstede Sportcentrum,
Hogeland 10, 8024 AZ Zwolle
Tijd: 10.00 – 13.00 uur 
Kosten: € 10,- voor leden van de VVTT en € 20,- voor niet leden van de VVTT.
Deelnemers hebben ook vrije toegang tot de NK tijdens deze dag.

Inleiding

Na het grote succes van vorig jaar organiseert de VVTT in samenwerking met de NTTB ook dit jaar weer een technische bijeenkomst speciaal voor trainers-2.

Misschien ben je er al achter gekomen dat je een hoop geleerd hebt tijdens de trainerscursus, maar dat je er dan nog niet bent. Daarnaast heb je misschien ook al ondervonden dat je kennis eigenlijk uitgebreider zou moeten zijn om je spelers verder te helpen. Om er voor te zorgen dat alle trainers op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen organiseert de VVTT regelmatig technische bijscholingen voor trainers.

De Vereniging van Tafeltennis Trainers bestaat al 25 jaar en heeft op dit moment ongeveer 200 leden. De VVTT staat ervoor de positie van tafeltennis in Nederlands en van de gediplomeerde tafeltennistrainer te verbeteren. Een trainer is een van de belangrijkste schakels wanneer het gaat om het behoud van leden en voor de prestatieve resultaten.

Inhoud technische bijeenkomst

Wat zijn de belangrijkste aspecten van een leuke en zinvolle warming-up. Hoe zorg de trainer er voor dat de beginners plezier hebben in de warming-up en dat ze daarbij ook nog iets tafeltennis specifiek leren. Paul en Juliet zullen jullie vele tips en aanwijzingen geven om de warming-up op een leuke manier invulling te geven.

Lastig hoor, het voorbereiden van een oefening voor beginners. Je wilt ze niet elke keer hetzelfde aanbieden want dat vinden ze al snel saai natuurlijk. Het spelen van een oefening beheersen ze echter nog niet en van iets wat heel vaak fout gaat raakt een speler niet gemotiveerd. De inleiders zullen de deelnemers uitleggen, voor doen en laten ervaren hoe je ook voor beginners op een leuke manier trainingen kunt schrijven.

Verschijnen in sportkleding is een must.

Inleider Juliet van Veen

LANDELIJK

Mijn naam is Juliet van Veen. Al meer dan 40 jaar ben ik actief bij de tafeltennissport betrokken. Vele jaren heb ik met veel fanatisme en enthousiasme zelf getraind en mijn wedstrijden gespeeld voor diverse verenigingen in Nederland. Voor zover de tijd dat toeliet gaf ik een groep jeugdleden training, maar de tijd die hiervoor overbleef was beperkt.

Vier jaar geleden heb ik besloten om me vooral te richten op het training geven. Ik vind het fantastisch om jonge kinderen enthousiast te maken voor onze sport, hen veel te leren en hen ook de attituden bij te brengen die horen bij het bedrijven van sport. Als trainer stel ik hoge eisen, maar ik ben ook een groepsmens die oog heeft voor de hele groep.

Momenteel geef ik training bij 2 Amersfoortse verenigingen: ttv Hoogland en Over ’t Net. Ik heb mijn diploma trainer 4, en heb de afgelopen jaren met veel enthousiasme een aantal bijscholingen van de VVTT gevolgd.

In het dagelijks leven werk ik op een grote basisschool als intern begeleider.

Inleider Paul Molenaar

Paul MolenaarPaul is al vele jaren actief als trainer. Begonnen als hobby is Paul inmiddels werkzaam binnen meerdere facetten in de tafeltennissport. Enkele jaren geleden heeft hij Tafeltennisschool West Friesland opgericht. Dit maakte het voor hem mogelijk om dagelijks met tafeltennis bezig te zijn.

Naast het trainerschap bij TT Sport/A-Merk uit Oostblokker is Paul ook al meerdere jaren zeer succesvol als combinatiefunctionaris tafeltennis in de gemeente Amsterdam. Vele kinderen hebben door zijn enthousiasme en gedrevenheid de weg naar de tafeltennisverenigingen gevonden.

In opdracht van de NTTB afdeling Holland Noord worden trainingen ontwikkeld en uitgevoerd voor talentvolle kinderen onder de 13 jaar. Dit zijn trainingen van 2,5 uur op zondagen, locatie Zaandam. Er wordt getraind op alle facetten: techniek, tactiek, fysiek, mentaal. Paul Molenaar is hierbij hoofdtrainer en wordt geassisteerd door verschillende trainers. Ook geeft Paul gasttrainingen bij verenigingen, op scholen in zowel basis- als voortgezet onderwijs en begeleidt hij spelers tijdens toernooien.

In al die jaren heeft Paul zeer veel ervaring opgedaan in het aanleren van tafeltennis aan beginners. Daar kunnen de deelnemers aan deze technische bijeenkomst zeker hun voordeel mee doen.

 Trainerslicentiesysteem

Na het behalen van een trainersdiploma dient een trainer zijn of haar kennis en deskundigheid op peil te houden door onder andere het volgen van bijscholingen. Voor het behoud van de trainerslicentie dient de trainer voldoende bijscholingen te volgen en voldoende training te geven. Voor meer informatie over het trainerslicentiesysteem verwijzen wij je naar het trainerslicentiereglement.

Deelnemersbijdrage

De bijscholing TT2 tijdens de NK-A kost € 10,00 voor leden van de VVTT en € 20,00 voor niet-leden van de VVTT. Naast de bijscholing van drie uur krijgt U hiervoor ook een NK dagkaart t.w.v. 10 euro, zodat u na afloop nog kunt genieten van tafeltennis op topniveau.

Betaling van de bijeenkomst gaat via een eenmalige automatische incasso. De deelnemersbijdrage wordt omstreeks de datum van de bijeenkomst van je rekening afgeschreven. Wellicht biedt uw vereniging of afdeling de mogelijkheid om het gehele of een deel van de deelnemersbijdrage te vergoeden. Informeer er eens naar!