De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Regionale technische bijeenkomst – Voetenwerk – Twello

Datum: Donderdag 20 november 2014
Thema: Voetenwerk, de basis voor een goede techniek
Inleider: Titus Damsma
Locatie: ttv Trias- Stinzenlaan 89, Twello
Tijd: 19.30 – 22.30 uur

Inhoud regionale technische bijeenkomst

 

Na een aantal succesvolle bijeenkomsten (Utrecht, Veldhoven en Leiden) met veel positieve reacties van de deelnemers heeft de VVTT Titus Damsma bereid gevonden om het thema VOETENWERK ook in de regio Oost te behandelen.

"Het voetenwerk behoort tot de belangrijkste technische en tactische bepalende factoren voor tafeltennis. Geen slagtechniek kan optimaal uitgevoerd worden als de speler zich niet goed opstelt ten opzichte van de bal”.

Aangenomen mag worden dat bovenstaande tekst door elke trainer wordt onderschreven. Toch blijkt het in de praktijk bijzonder lastig om de spelers de juiste bewegingen aan te leren. Daarnaast is het de vraag of het moderne tafeltennis en de daardoor toegenomen snelheid van het spel andere eisen stelt aan het voetenwerk.

De inleider van vanavond zal samen met de deelnemers de vraag beantwoord willen zien of het moderne tafeltennis andere eisen stelt, maar daarnaast wordt duidelijk dat het aanleren van voetenwerk minstens, zo niet belangrijker, is dan het aanleren van slagen. Titus zal het aanleren van voetenwerk met jullie hoofdzakelijk in de praktijk delen.

Inleider

tr_titus

Titus Damsma

Na vele jaren als trainer bij GTTC uit Groningen kwam Titus in dienst bij de NTTB. Hij traint op Papendal de jongens junioren en kadetten en is dit jaar weer coach voor de kadetten (voorheen junioren). De afgelopen jaren hebben de spelers die door Titus werden getraind en begeleid regelmatig successen geboekt op de diverse internationale toernooien. Naast het bondscoachschap is Titus ook nog coördinator van de RTC’s (onder 13 jaar project) en talentcoach bij NOC*NSF.

 

 

Trainerslicentiesysteem

Sinds 1999 is het trainerslicentiesysteem van kracht. Na het behalen van een trainersdiploma dient een trainer zijn of haar kennis en deskundigheid op peil te houden door het volgen van bijscholingen. Voor het behoud van de trainerslicentie dient de trainer voldoende bijscholingen te volgen en voldoende training te geven. Voor meer informatie over het trainerslicentiesysteem verwijzen wij je naar het trainerslicentiereglement.

Deelnemersbijdrage

De kosten bedragen € 35,00 voor leden van de VVTT en € 47,50 voor niet-leden. De betaling van de cursus geschiedt via een eenmalige automatische incasso. De deelnemersbijdrage wordt omstreeks de datum van de bijeenkomst van je rekening afgeschreven. Wellicht biedt uw vereniging of afdeling de mogelijkheid om het gehele of een deel van de deelnemersbijdrage te vergoeden. Informeer er eens naar!

Annulering

Inschrijven verplicht in principe tot betaling. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn deel te nemen kan iemand anders je plaats bij de technische bijeenkomst innemen. Annuleren van deelname kan kosteloos tot en met 13 november 2014. Bij annulering na 13 november 2014 wordt de volledige deelnemersbijdrage in rekening gebracht. Plaatsvervanging en annulering dienen via mail gemeld te worden bij Frank du Bois.