De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Jubileum Symposium 25 jaar VVTT

 

Data: Vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei 2013
Onderwerpen en Inleiders:
Mentale begeleiding tijdens de training – Rico Schuijers
Differentieel trainen – Marco Fehl
Locatie: Hotel Van der Valk, Amsterdamseweg 505, Arnhem
Tijd 24 mei: 19.00 – 22.30 uur
Tijd 25 mei: 09.15 – 17.40 uur

 

 

Dit jaar bestaat de VVTT 25 jaar en dat willen wij graag uitgebreid vieren. Daarom organiseert de VVTT op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei 2013 een fantastisch symposium. Voor dit symposium hebben wij twee toppers op hun vakgebied aangetrokken te weten Rico Schuijers en Marco Fehl.

Na afloop van het symposium organiseert de VVTT op zaterdag 25 mei van 18.30 tot 20.00 uur voor vrienden, bekenden en belangstellenden een receptie om ons jubileum te vieren. De receptie zal gehouden worden in het Van der Valk Hotel Arnhem, Amsterdamseweg 505 in Arnhem (naast Sportcentrum Papendal).

Wij nodigen leden, niet-leden en overige belangstellenden van harte uit deel te nemen aan dit unieke symposium. 

 

PROGRAMMA

 
Vrijdag 24 mei 2013 Hotel Van der Valk

19.00 – 19.20 uur:         Ontvangst

19.20 – 19.30 uur:         Welkomstwoord door Luc Janssen, voorzitter VVTT

19.30 – 22.30 uur:         Rico Schuijers: “Mentale begeleiding tijdens de training”

Al vaker is er aandacht besteed aan de mentale begeleiding tijdens de wedstrijden. Hoe ga je als coach om met je speler tijdens een spannende wedstrijd. Wat voor invloed heb je op zo’n moment nog op je speler en hoe leer je hem of haar om te gaan met spanning. Rico zal tijdens deze bijeenkomst duidelijk maken dat je ook tijdens een training invloed kunt uitoefenen op het gedrag van je spelers. Hoe verwerkt een trainer in de oefenstof en tijdens de trainingen zijn mentale begeleiding van een speler/trainingsgroep met daarbij een relatie naar de wedstrijden.

 22.30 – 00.00 uur;         Gezellig samenzijn in de bar van Hotel Van der Valk

 

 Zaterdag 25 mei 2013 Nationaal Sportcentrum Papendal

09.15 – 17.45 uur:         Marco Fehl: “Differentiële training”

In de huidige sportpraktijk wordt bij het aanleren van motorische vaardigheden vaak gebruik gemaakt van het herhalen van een ideale beweging. De gedachte is, hoe vaker je de ideale beweging herhaalt, hoe beter men in die beweging wordt. Differentieel leren gaat er vanuit dat individuele verschillen in bewegingsuitvoering onvermijdelijk en essentieel zijn om te leren. Variaties tussen uitvoeringen zijn noodzakelijk om effectief te leren. De reden is dat verschillende bewegingsuitvoeringen verschillende essentiële parameters van de beweging opleveren, die je uitdagen tot het vinden van een optimale oplossing. Kortom, de uitdaging voor het brein is gelegen in variatie.

18.30 – 20.00 uur:         Receptie Hotel van der Valk

 

INLEIDERS

RICO SCHUIJERS

 

Rico heeft zijn sporen als tafeltennisser maar uiteraard vooral als sportpsycholoog al meer dan verdiend. Veel bekende topsporters en vele sportbonden hebben in de afgelopen jaren gebruik gemaakt van de uitgebreide expertise van Rico. Zijn dagelijks werk bestaat uit het trainen en begeleiden van topsporters, individueel of in teamverband. Hij werkt met meerdere nationale teams en individuen in diverse sporten die zich voornamelijk richten op de Olympische Spelen.Zijn dagelijks werk bestaat uit het trainen en begeleiden van topsporters, individueel of in teamverband. Hij werkt met meerdere nationale teams en individuen in diverse sporten die zich voornamelijk richten op de Olympische Spelen.

Rico’s stijl valt op door het grote aantal praktische voorbeelden die hij uit de sportervaring kan vertellen. Zijn thema’s zijn: presteren onder druk, stressmanagement, omgaan met veranderingen, inzicht in individuele verschillen, teambuilding, inspireren tot het leveren van topprestaties, en ervaringsverhalen van het werken met topsporters tijdens de grote toernooien. Daarnaast geeft hij workshops op het gebied van motivatie, spanning, concentratie en zelfvertrouwen.

 Onder de naam PROTASK worden de mentale trainingen zoals die voor Olympiërs worden gegeven ook voor andere presteerders aangeboden. PROTASK werkt met musici, dansers, luchtverkeersleiders, vliegers, paramedici, leger, en het bedrijfsleven. Zie ook www.protask.nl

 

 MARCO FEHL

Marco is in het bezit van het hoogste trainersdiploma in Duitsland. Naast zijn activiteiten voor zijn eigen projecten is hij ook nog actief als trainer in de 1. Bundesliga en hoofd opleidingen bij de Duitse Tafeltennis Bond. Tevens is hij ook nog docent aan de faculteit sportwetenschappen van de universiteit in Leipzig. Zijn eigen studie aan de universiteit heeft hij afgesloten met een proefschrift over differentieel leren in de tafeltennissport. Hij is daar mee cum laude geslaagd. Daarnaast heeft hij veel ervaring als trainer op het hoogste niveau in Duitsland. Daar past hij zijn ideeën over differentieel leren toe in zijn eigen trainingen. Zie ook  www.kikoo.de, www.tetako.de, 

Ter voorbereiding willen wij ook nog wijzen op het artikel in VISIE 70 van Terry Schaffers.

 

RECEPTIE

Na afloop van het symposium vindt aansluitend de receptie plaats in Hotel Van der Valk n.a.v. ons 25 jarig bestaan als Vereniging. Wij stellen het zeer op prijs als alle deelnemers de receptie bezoeken. Hier hebben wij de gelegenheid om onder het genot van een drankje en een hapje nog eens na te babbelen wat het symposium ons heeft geboden. Op deze wijze kunnen we ons jubileum op een informele en gezellige wijze afsluiten.

 

TRAINERSLICENTIESYSTEEM

Na het behalen van een trainersdiploma dient een trainer zijn of haar kennis en deskundigheid op peil te houden door het volgen van technische bijeenkomsten. Voor het behoud van de trainerslicentie dient de trainer voldoende bijeenkomsten te volgen en voldoende training te geven. Voor meer informatie over het trainerslicentiesysteem verwijzen wij je naar het trainerslicentiereglement.

 

DEELNAME

Deelname alleen mogelijk voor het hele symposium. Alle deelnemers ontvangen een leuke verassing.

 

DEELNEMERSBIJDRAGE

De kosten voor het symposium bedragen € 105,00 voor leden van de VVTT en € 150,00 voor niet-leden. Prijzen inclusief koffie/thee en de lunch op zaterdag 25 mei. De betaling van het symposium geschiedt via een eenmalige automatische incasso. De deelnemersbijdrage wordt omstreeks de datum van de bijeenkomst van je rekening afgeschreven.

Wellicht is je vereniging of afdeling bereidt de deelnemersbijdrage of een deel daarvan te vergoeden. Het is ook in hun belang dat de trainers zich regelmatig laten bijscholen.

Mocht je de deelnemersbijdrage door een ander (verenging, afdeling of anderen) willen voldoen dient dit duidelijk te worden aangegeven op het aanmeldingsformulier.

 

VERBLIJF EN OVERNACHTING

  De VVTT heeft in hotel Van der Valk een aantal kamers gereserveerd. Indien je wilt blijven overnachten, kun je dit kenbaar maken via een vinkje op het aanmeldingsformulier.

 De kosten bedragen € 50,00 per persoon. Prijs inclusief ontbijt en toeristenbelasting.

 

AANMELDING

Deelnemers die willen blijven overnachten, dienen zich uiterlijk 1 mei 2013 op te geven. De VVTT dient tijdig door te geven hoeveel kamers wij nodig hebben. Deelnemers die niet blijven overnachten, kunnen zich opgeven tot uiterlijk 15 mei 2013. Inschrijven alleen mogelijk via de website van de VVTT.

 

ANNULERING

Inschrijven verplicht tot betaling. Mocht je verhinderd zijn deel te nemen mag iemand anders je plaats bij het symposium innemen. Annuleren van deelname inclusief overnachting kan kosteloos tot 1 mei 2013. Deelnemers die niet blijven overnachten, kunnen kosteloos annuleren tot 15 mei 2013. Bij annulering na 1 respectievelijk 15 mei 2013 wordt de volledige deelnemersbijdrage inclusief mogelijke kosten voor overnachting in rekening gebracht. Plaatsvervanging en annulering dienen vooraf gemeld te worden bij Frank du Bois.

 

VRAGEN

Heb je nog vragen of opmerkingen over dit symposium neem dan gerust contact op met Frank du Bois tel: 06-41856069 mail: frank.dubois@vvtt.nl 

 

EEN DANK JE WEL

Een dank aan onze vrienden, Triple A Accountants, Game 11, Enjoy&Deploy en Sport Europe, die het mogelijk hebben gemaakt het symposium en de receptie te organiseren.