De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Regionale technische bijeenkomst – Tactiek – Weesp

 

Datum: Maandag 8 december 2014
Thema: Tactische basisprincipes enkel en dubbelspel
Inleider: Marcel Kraa
Locatie: ttv The Victory- ’s Gravenlandseweg 3a, Weesp
Tijd: 19.30 – 22.30 uur

Inhoud regionale technische bijeenkomst

Het wordt een praktische avond waarbij Marcel de deelnemers zoveel mogelijk mee wil nemen in de praktijk om één en ander te ondervinden en voelen. Aan bod komt hoe het type speler (fh dan wel bh gericht) te herkennen is, de kenmerken van een fh/bh-speler  en de basistactiek van de spelsystemen. Marcel reikt daarnaast bepaalde oefenstof aan en laat de deelnemers hiermee op een praktische wijze kennis maken.

Voor de dubbeltactiek geeft Marcel de “basis” lijnen aan en hoe je het dubbelspel traint. Dat kan ook afzonderlijk!  Marcel is in de loop der jaren een “specialist” geworden in het dubbelspel. Zijn wijze van trainen heeft geresulteerd in EJK-medailles in het dubbelspel.

Verschijnen in sportkleding is een must.

Inleider

Marcel Kraa Marcel Kraa[/caption]Marcel Kraa

De trainerscarrière van Marcel kreeg vorm hij in 1996 hoofdtrainer werd van Bultman/Smash ’70 uit Hattem. Marcel was verantwoordelijk voor de gehele jeugdopleiding, het technische beleid en de (jeugd)selectietrainingen.

Dit resulteerde in vele nationale (jeugd)titels en eredivisieniveau bij zowel heren als dames. Zeer verdienstelijk was dat dit vooral tot stand kwam met spelers uit “eigen kweek”.

In deze periode was Marcel van 1998 tot 2005 ook persoonlijk trainer van Martijn en Boris de Vries en van 2006 tot 2013 van Alice Barendregt.

Van 2004 tot 2008 was Marcel hoofdtrainer van de afdeling Oost. Hier heeft hij de afdelingstrainingen wederom opgezet en de regionale (individuele) bondstrainingen nieuw leven ingeblazen.

Vanaf 2002 is Marcel als (parttime) jeugdbondscoach verbonden aan de NTTB met als hoofdtaken het voorbereiden en verzorgen van bondstrainingen en het begeleiden van nationale jeugdteams (alle leeftijdscategorieën) in het buitenland. 

In juni 2012 trad Marcel fulltime in dienst bij de NTTB. Hij coördineert de dagelijkse gang van zaken en verzorgd de trainingen op het CTO (Centrum Topsport en Onderwijs) Papendal. Tevens is hij verantwoordelijk voor de meisjes junioren.

Trainerslicentiesysteem

Sinds 1999 is het trainerslicentiesysteem van kracht. Na het behalen van een trainersdiploma dient een trainer zijn of haar kennis en deskundigheid op peil te houden door het volgen van bijscholingen. Voor het behoud van de trainerslicentie dient de trainer voldoende bijscholingen te volgen en voldoende training te geven. Voor meer informatie over het trainerslicentiesysteem verwijzen wij je naar het trainerslicentiereglement.

Deelnemersbijdrage

De kosten bedragen € 35,00 voor leden van de VVTT en € 47,50 voor niet-leden. De betaling van de bijeenkomst geschiedt via een eenmalige automatische incasso. De deelnemersbijdrage wordt omstreeks de datum van de bijeenkomst van je rekening afgeschreven. Wellicht biedt uw vereniging of afdeling de mogelijkheid om het gehele of een deel van de deelnemersbijdrage te vergoeden. Informeer er eens naar!

Annulering

Inschrijven verplicht in principe tot betaling. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn deel te nemen kan iemand anders je plaats bij de technische bijeenkomst innemen. Annuleren van deelname kan kosteloos tot en met 1 december 2014. Bij annulering na 1 december 2014 wordt de volledige deelnemersbijdrage in rekening gebracht. Plaatsvervanging en annulering dienen via mail gemeld te worden bij Frank du Bois.