De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Geslaagde bijscholing over serveren en materiaal

Op 12 januari 2018 organiseerde de VVTT een bijscholing over het aanleren van een service en hoe verschillende soorten materiaal invloed hebben op de ontvangst. De bijscholing werd verzorgd door Martijn Spithoven. Deelnemers waren er uit verschillende uithoeken van ons land.

In een hoogst praktische leersetting nam Martijn de deelnemers mee in het trainen op de service. Er werd stilgestaan bij servicevariatie, aanleermethodes met behulp van creatieve oefeningen en veelzijdig materiaalgebruik en de verschillende techniekmogelijkheden om services mee aan te leren.

Het pleidooi van Martijn om bij kinderen in te springen op hun belevingswereld (‘maak gebruik van beeldspraak’) werd door de deelnemers van harte ondersteund. Voor jonge kinderen, opperde Martijn, is de tomahawkservice wellicht een leuke uitkomst. In het laatste deel werd stilgestaan bij servicetips tegen materiaal.

Voldaan met allerlei nieuwe inzichten voor in de eigen trainingspraktijk kon iedereen tevreden de terugreis aanvaarden. Graag tot ziens op een volgende VVTT-bijscholing!