De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Wat wilden we altijd al weten van ….. Bart Bosgoed?

Naam trainer Bart Bosgoed
Leeftijd 41 jaar
Woonplaats Zoetermeer
Trainersdiploma trainer 3
Huidige club Phoenix
Vorige clubs Doing en Combat
Favoriete speler Ma Long
Voorbeeld als trainer Jolley Sojinu
De manier van trainen in kombinatie met het omgaan met mensen. Hij haalt het beste uit ieder niveau en laat ieder die traint beter spelen.

Intro

Hallo, ik ben Bart Bosgoed trainer bij Phoenix. Ik heb mijn diploma gehaald in 1998 (trainer A) en ik geef 1 keer in de week training. Soms neem ik praktijkexamens af voor trainer 2.

Wanneer en waarom ben je ooit begonnen met training geven?

Voordat ik mijn trainersdiploma had, speelde ik bij Taverzo. Nadat ik in dienst moest, stopte ik met tafeltennis. Toen ik klaar was met militaire dienst vroeg mijn schoonvader Joop Ooms of ik trainer wilde worden bij Doing. Dat leek me leuk en toen heb ik mijn trainer A Diploma gehaald.
Ik wilde graag mijn diploma halen omdat ik graag verder wilde met de tafeltennissport.

Wat voor groepen geef je training & bij welke groep ligt je hart?

Ik geef aan hoofdklasse spelers tot beginners les. Mijn hart ligt bij iedereen.
Ik vind het vooral leuk om ieder kind beter te laten spelen of het beste uit hun spel te halen. Door techniek te trainen maar ook ze mentaal sterker te maken.

Kun je iets vertellen over je rol binnen je vereniging?

Ik geef training, een keer in de week.

Hoeveel uur sta je per week als trainer in de zaal & hoeveel tijd daarbuiten ben je per week verder nog bezig met tafeltennis?

Ik geef drie uur training in de week. En ik volg elke zaterdag twee uur training.

Wat vind je zelf je hoogtepunt in je trainersloopbaan tot nu toe, wanneer dacht je “hier doe ik het allemaal voor”?

Mijn hoogtepunten zijn als spelers die lang bij de club hebben gespeeld en nu ergens anders veel hoger spelen zeggen: ‘dat wat we op de training hebben geleerd, zien we nergens anders’. Daar ben ik trots op.

Wat zou je in de toekomst als trainer nog willen bereiken, wat is je droomdoel?

Mijn doel is dat iedereen plezier heeft op zijn niveau. Ik zou best iets meer willen doen in het coachen. Een speler naar de top brengen is voor mij niet weggelegd daarvoor ben ik te weinig met de sport bezig.

Wat is het moeilijkste dat je in je trainersloopbaan bent tegen gekomen & hoe heb je dat opgelost?

Eigenlijk ga ik niks uit de weg. Wees eerlijk en doe wat je zegt en zeg wat je doet dan komt alles goed.

Hoe zouden we in Nederland tafeltennis als sport beter kunnen promoten, aantrekkelijker kunnen maken?

Als ik dat wist dan ging ik bij de bond werken. Ik denk vooral veel kinderen in aanraking laten komen met de sport.

Er zijn nog steeds mensen die denken dat je deze sport op de camping doet. Laats hoorde ik iemand verbaast zeggen: “moet je je voor tafeltennis omkleden”? Er is nog veel werk te doen.

Welke bezigheden boeien je buiten tafeltennis & wat is je dagelijkse werk?

Andere dingen die me boeien zijn techniek en ik restaureer mijn droomauto een volkswagen T2 bay (zo’n bus uit ‘boer zoekt vrouw’ maar dan geen camper). En koken van Indonesisch eten.

Mijn werk is les geven op een cluster 4 school (school voor kinderen met ernstige problemen in het gedrag, met ontwikkelingsproblemen en/of psychiatrische problemen). Op deze school geef ik fiets en motorvoertuigen techniek.