De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Professionalisering in de Tafeltennissport

Inleider: Thomas Dick
Datum: 06-12-2008
Locatie: Leiden

Geslaagde trainersbijscholing door Thomas Dick

Zaterdag 6 december 2008 heeft de duitse toptrainer Thomas Dick van www.tischtennisinstitut.eu op verzoek van de VVTT, de Vereniging Voor TafeltennisTrainers, een bijscholing verzorgd bij Docos in Leiden (in het Duits) voor zo’n 45 tafeltennistrainers. Deze bijscholing  telt mee voor het behoud van de trainerslicenties.

De belangrijkste onderwerpen voor deze dag waren:
Ochtend: "Professionalisering in de tafeltennissport" uit een
               ander gezichtspunt.

Middag:   "Het tactisch concept van uitvoering en ont­vangst van
               de service", waarbij de trainers allemaal de zaal in
               gingen voor een praktijkgericht gedeelte.

De ochtend werd voornamelijk besteed aan een discussie over het genoemde onderwerp, waarbij Thomas een mooie (PowerPoint)presentatie had samengesteld en ook nog wat filmpjes liet zien om zijn verhaal te versterken.

Aan het einde van de dag vertrokken alle trainers weer huiswaarts met genoeg stof tot nadenken over wat zij in hun eigen trainingen weer kunnen gebruiken, maar natuurlijk niet voordat de mensen achter de bar (Nico en Ria van Cassel & Frank Lequin) werden bedankt voor hun inzet gedurende deze dag.

Conclusie: Een zeer geslaagde dag!

Bericht geplaatst door: Peter Milikan.