De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Programma Trainersdag 22-12-2012 bekend

Zaterdag 22 december organiseert de VVTT een trainersdag. Op deze dag zijn alle trainers van elk niveau, leden of niet-leden van de VVTT, van harte welkom. TN is gelukkig weer bereid haar prachtige accommodatie ter beschikking te stellen.

Het programma is inmiddels bekend.

De VVTT heeft topspeelster Li Jiao bereid gevonden het middaggedeelte af te sluiten met een uitgebreide clinic te geven over service en ontvangst.

Ook Danny Heister zal aanwezig zijn. Hij zal ons vertellen over zijn ervaringen als trainer in Dusseldorf, wat het verschil is met trainen in Nederland en hoe hij zijn overgang van topspeler naar beginnend trainer heeft ervaren. 

’s Morgens beginnen wij echter met twee workshops waarbij de verdeling tussen trainers 2 en 3 en trainers 4 en 5 gehanteerd zal worden.. Linda Creemers zal voor trainers 2 en 3 uitleggen hoe zij talenten begeleidt en wat daar bij komt kijken. Voor trainers 4 en 5 zal zij meer uit haar eigen ervaringen putten en wat zij belangrijk vindt in de begeleiding van haar als topspeelster. Bart en Yvonne van Fysio Totaal zullen ons duidelijk maken dat fysieke training op alle niveau’s zeer belangrijk is. Voor trainers 2 en 3 zal de aandacht vooral gericht zijn op beginnende spelers, bij trainers 4 en 5 de begeleiding van topspelers.

De VVTT is bijzonder blij met de toppers die dit fantastische programma met veel afwisseling voor ons verzorgen.  

Houd de diverse tafeltennissites en uiteraard de website van de VVTT in de gaten. Zeer binnenkort opent de mogelijkheid tot inschrijving.

 

 Trainerslicentiesysteem

Sinds 1999 is het trainerslicentiesysteem van kracht. Na het behalen van een trainersdiploma dient een trainer zijn of haar kennis en deskundigheid op peil te houden door het volgen van bijscholingen. Voor het behoud van de trainerslicentie dient de trainer voldoende bijscholingen te volgen en voldoende training te geven. Voor meer informatie over het trainerslicentiesysteem verwijzen wij u naar het trainerslicentiereglement.

 

 Kosten:

De kosten zullen bekend gemaakt worden zodra het volledige programma bekend is.

 

 Inschrijving:

 

Mogelijk vanaf 1 november 2012

 

 De VVTT hoopt op massale belangstelling van de collega’s om aanwezig te zijn bij deze bijscholing.