De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Regionale Technische Bijeenkomst Noord

      

Datum: Zondag 7 april 2013
Onderwerp: Meerballentraining
Inleider: Luc Janssen
Locatie: ttv Assen, Sporthal De Spreng, Vredeveldseweg 57, Assen
Tijd: 09.30 – 12.30 uur

 

Beste collega’s en andere belangstellenden,

In samenwerking met de NTTB afdeling opleidingen organiseert de VVTT op zondag 7 april 2013 een technische bijeenkomst meerballentraining met als inleider Luc Janssen. Deze bijeenkomst is onderdeel van de opleiding tafeltennistrainers 2 en 3 in Assen. Naast de cursisten van deze opleiding is er nog plaats voor minimaal 10 extra deelnemers. Je dient er rekening mee te houden dat het niveau van deze bijeenkomst vooral gericht is op trainers-2. Het geeft je de gelegenheid je kennis over het geven van meerballentraining bij te werken. Tevens kun je door het volgen van deze bijeenkomst voldoen aan de criteria tot behoud van je trainerslicentie.

De deelnemers wordt verzocht in sportkleding te verschijnen en tevens in het bezit te zijn van een tafeltennisbatje en schrijfmateriaal.

Belangrijk

Betaling van de technische bijeenkomsten gaat voortaan via een automatische eenmalige incasso. Vergeet op het inschrijfformulier niet je rekeningnummer in te vullen.

 

Inhoud regionale technische bijeenkomst

Meerballentraining, een veelzijdige trainingsmethode voor elke trainer en elke speler. In de afgelopen 10 jaar heeft meerballentraining op alle niveaus zijn intrede binnen de training gevonden. Misschien leeft de gedachte dat meerballentraining vooral voorbehouden is aan de gevorderde speler maar dat is een misverstand. Ook op lager niveau kan de spelers op deze wijze de grondbeginselen van de slagtechnieken en het voetenwerk bijgebracht worden.

Voor de speler betekend meerballentraining een goede manier om de technieken en bewegingen op een snellere manier aan te leren dan via het spelen van oefeningen mogelijk zou zijn.

Voor de trainer betekend dit een uitdaging voor zijn kunnen en geeft het de mogelijkheid een attractieve en efficiënte invulling aan de training te geven. De diverse technieken van aanspelen dienen door de trainer echter wel eerst geleerd en geoefend te worden.

Luc zal hier op zijn eigen wijze invulling aan geven.

 

Inleider

Luc Janssen

Luc tafeltennist sinds 1980. Hij begon al op 15-jarige leeftijd met het geven van zijn eerste trainingen. Op 19-jarige leeftijd volgde hij zijn eerste trainerscursus (A). Sinds 2003 is Luc in het bezit van het C-diploma, het huidige trainer-5. Van 1994 tot 2000 heeft Luc als bondscoach gewerkt bij verschillende leeftijdscategorieën.

Als verenigingstrainer was hij actief bij DHC, Korenbeurs, VTV (N). Op dit moment is hij actief bij Scyedam in Schiedam. Luc heeft al een groot aantal spelers opgeleid. De meest tot de verbeelding sprekende namen zijn Nermin Smajic, Frank Rengenhart en Koen Hageraats. Momenteel werkt Luc (ook individueel) met Rajko Gommers.

Trainerslicentiesysteem

Sinds 1999 is het trainerslicentiesysteem van kracht. Na het behalen van een trainersdiploma dient een trainer zijn of haar kennis en deskundigheid op peil te houden door het volgen van bijscholingen. Voor het behoud van de trainerslicentie dient de trainer voldoende bijscholingen te volgen en voldoende training te geven. Voor meer informatie over het trainerslicentiesysteem verwijzen wij u naar het trainerslicentiereglement.
 

Deelnemersbijdrage

De kosten bedragen € 35,00 voor leden van de VVTT en € 47,50 voor niet-leden. De betaling van de bijeenkomst geschiedt via een eenmalige automatische incasso. De deelnemersbijdrage wordt omstreeks de datum van de bijeenkomst van je rekening afgeschreven. 

Wellicht is je vereniging of afdeling bereidt de deelnemersbijdrage of een deel daarvan te vergoeden. Het is ook in hun belang dat de trainers zich regelmatig laten bijscholen.

Annulering

Inschrijven verplicht in principe tot betaling. Mocht je verhinderd zijn deel te nemen mag iemand anders je plaats bij de technische bijeenkomst innemen. Annuleren van deelname kan kosteloos tot en met 2 april 2013. Bij annulering na 2 april 2013 wordt de volledige deelnemersbijdrage in rekening gebracht. Plaatsvervanging en annulering dienen vooraf gemeld te worden bij Frank du Bois.

Aanmelding

Uiterlijk 2 april 2013