De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Trainersdag VVTT 22-12-2012

     

Datum: Zaterdag 22 december 2012
Onderwerpen en Inleiders:
Service en Ontvangst – Li Jiao
Trainen in Nederland en Duitsland – Danny Heister
Spelersbegeleiding – Linda Creemers
Fysieke training talenten en topspelers – Fysio Totaal
Locatie: Tafeltennis Nijmegen, Luciaweg 9, Nijmegen
Tijd: 10.00 – 17.30 uur

Inhoud bijeenkomst

Workshop Spelersbegeleiding:

Linda Creemers zal ingaan op wat er allemaal komt kijken bij het begeleiden van talenten. Hoe zorg je er voor dat een talent door kan groeien naar een topspeler. Met alleen trainingsuren maken zullen ook talenten het niet gaan redden. Linda begeleidt op dit moment zelf een talent en zal en kan natuurlijk ook putten uit haar eigen ervaringen als topspeelster. Verder zal zij ingaan op hoe zij werd begeleid en hoe de begeleiding van haar zelf er nu uit ziet. Hoe ervaart zij dit, waar loopt zij tegenaan, wat kan beter en moet anders. Zij zal de deelnemers uitdagen om samen te discussiëren over een meer persoonlijke spelersbegeleiding.

Linda Creemers:

Linda behoort al jaren tot de top van Nederland. Hoewel ze altijd een aantal toppers voor zich heeft gehad is Linda altijd stug door blijven gaan, en met resultaat. De laatste jaren heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan het behalen van de Europese titels door het Nederlandse team. Daarnaast boekte zij vooral in de laatste jaren zeer goede individuele resultaten. Naast haar eigen topsportcarrière begeleidt Linda ook nog een aantal jonge talenten die hopen te profiteren van haar ervaring.

 

Workshop Fysieke training:

Bart Hendriks en Yvon Bruynen van Fysio Totaal leggen in workshop 1 het accent op hoe men de beginnende en iets gevorderde jeugd (talenten) ook fysieke training kunt en eigenlijk moet geven. Belangrijk daarbij is dat je als trainer rekening houdt met leeftijd en belastbaarheid van je spelers. Via voorbeelden en ervaringen uit hun praktijk zullen zij het belang van fysieke training voor jongeren duidelijk maken.

In workshop 2 ligt het accent meer op de begeleiding van de toppers. Voor topspelers dient de fysieke training veel meer afgestemd te worden op het individu en hoe je op een goede en verantwoorde wijze de fysieke training in de training inbouwt. Het spreekt voor zich dat alle deelnemers zelf ook aan de slag moeten. Sportkleding is dan ook een must.

Op basis van ervaring en licentie wordt een indeling voor de workshops gemaakt.

Fysio Totaal:

Fysio Totaal begeleidt een aantal talenten en topsporters van ttv Westa uit Wessem. Fit & Win is een totaalconcept om de sporter een optimale begeleiding te kunnen bieden. Door middel van onderzoek en diagnose van klachten, behandelen en begeleiden van blessures, preventieve programma’s en prestatie bevorderende trainingen probeert men de topsporters de optimale begeleiding te geven en de talenten een goede voorbereiding op een topsportcarrière te bieden.

Ervaringen als trainer in Nederland en Duitsland:

 Na zijn succesvolle spelersloopbaan is Danny na het behalen van zijn trainersdiploma in Nederland aan de slag gegaan als trainer. Na enige tijd maakte hij een switch naar Borussia Düsseldorf in Duitsland. Danny zal in zijn voordracht ingaan op zijn eerste ervaringen als trainer en de valkuilen voor een beginnende trainer. Interessant is hoe zijn ervaringen zijn om te werken bij een professionele club met alleen toppers (Timo Boll, Christian Suss, Patrick Baum, e.d.) in Duitsland. Dit betekent dat hij met zijn ervaringen als speler en trainer als geen ander kan aangeven wat er nodig is op de top te bereiken en daar ook te blijven.

 Danny Heister:

Ook Danny was vele jaren het uithangbord van het Nederlandse tafeltennis. Tijdens zijn carrière als speler was Danny al bezig met de omschakeling naar het trainerschap. In 2004 trad hij in dienst van de NTTB. De laatste jaren was hij verantwoordelijk voor het Dutch Butterfly team dat traint op Papendal. In 2010 maakte Danny de overstap naar Borussia Düsseldorf, de club waarvoor hij jarenlang actief was.  Danny: ,,Borussia Düsseldorf is in Europa echter het mekka van het tafeltennis. Zowel de profclub als het trainingscentrum zijn groots van opzet en dit was voor mij misschien wel een eenmalige kans.” Inmiddels viert Danny met Düsseldorf grote successen.

   Service en Ontvangst:

Voor dit onderdeel hebben wij een echte topper kunnen strikken. Niemand minder dan Li Jiao komt uitleggen wat het belang van een goede service en een goede ontvangst is. Tevens zal zij uitleggen hoe hier in China mee omgegaan wordt. Besteden wij daar als trainers in Nederland wel voldoende aandacht aan? Zijn spelers wel voldoende doordrongen van het belang van een goede service en ontvangst. Met als belangrijkste vraag, hoe gaan wij dat in Nederland verbeteren. Wij hopen en verwachten daar van Li Jiao de nodige tips over te krijgen waarmee de trainers met hun spelers aan de slag kunnen. Natuurlijk zullen de deelnemers ook zelf in de zaal aan de slag gaan. Sportkleding en batje mogen dan ook niet ontbreken.

 Li Jiao:

Deze topper behoeft eigenlijk geen verdere introductie. 4x Europees kampioen landenteams, 2x Europees kampioene enkelspel, 4x winnares Europese Top-12 en daarnaast nog talloze Nederlandse titels en fantastische resultaten tijdens Wereld Kampioenschappen en Olympische Spelen. Met recht het visitekaartje van het Nederlandse tafeltennis in de afgelopen 10 jaar. Met deze resultaten en haar open houding gaf zij het Nederlandse tafeltennis de afgelopen jaren een gigantische boost. 

Trainerslicentiesysteem

Sinds 1999 is het trainerslicentiesysteem van kracht. Na het behalen van een trainersdiploma dient een trainer zijn of haar kennis en deskundigheid op peil te houden door het volgen van bijscholingen. Voor het behoud van de trainerslicentie dient de trainer voldoende bijscholingen te volgen en voldoende training te geven. Voor meer informatie over het trainerslicentiesysteem verwijzen wij u naar het trainerslicentiereglement.
 

Kosten

De kosten moeten vooraf worden betaald en bedragen € 55,– voor leden en € 85,– voor niet-leden van de VVTT. De VVTT betaalt voor zowel de deelnemers aan de bijscholing alsook de bezoekers van de ALV de lunch.

De verschuldigde bijdrage dient te worden overgemaakt op bankrekening 55.37.32.986 t.n.v.  Vereniging Tafeltennis Trainers te Vlaardingen, onder     ver­mel­ding van Trainersdag 22-12-2012. De deelnemersbijdrage dient uiterlijk 21 december 2012 op de ­re­ke­ning van de VVTT te zijn bijgeschreven.

Wellicht is uw vereniging of afdeling bereidt de deelnemersbijdrage of een deel daarvan te vergoeden. Het is ook in hun belang dat de trainers zich regelmatig laten bijscholen.

Vragen

Heb je nog vragen of opmerkingen neem dan gerust contact op met: Frank du Bois, E-mail: frank.dubois@vvtt.nl Tel: 06-41856069

Aanmelding

Uiterlijk 19 december 2012