De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Technische bijscholing Oost – 24 december 2011

Datum: Zaterdag 24 december 2011
Onderwerp: “Aandacht & Acceptatie”
Inleider: Remi Beelen
Locatie: LTTC De Toekomst, Koedijk 64, 7241 CL Lochem, 0573-256877
Tijd: 10.30-13.30 uur
 
Inhoud regionale technische bijscholing:
Aandacht & Acceptatie is een veelomvattend thema. Aan de hand van praktische voorbeelden zal getoond worden hoe zowel de trainer als de speler zijn aandacht op een goede manier kan gebruiken en richten zowel tijdens de trainingen maar ook tijdens de wedstrijden. Daarbij zal gebruik gemaakt gaan worden van twee aandachtsmodellen:
 
De 4 fasen van aandacht om tot (zuivere) concentratie te komen.
De 6 tot 7 aandachtscirkels waarin een speler of trainer zich kan bevinden variërend van "Alles gaat super" tot "Wat doe ik hier in godsnaam".
Op het gebied van acceptatie zal ingegaan worden op hoe je als trainer of speler zaken makkelijker kunt leren accepteren (fouten, vormverlies, slechte trainingen e.d.) door middel van goede en heldere informatie en concreet meten. Daarmee word bedoeld de aanwijzingen en afspraken die zowel voor trainer als speler duidelijk zijn en voor beiden ook meetbaar. Daarvoor zal gebruik gemaakt gaan worden van de ”1-item-techniek” en het ”First-things-first principe”.
 
Trainerslicentiesysteem:
Voor het behoud van de trainerslicentie dient de trainer regelmatig technische bijeenkomsten te bezoeken en voldoende training te geven. Voor meer in formatie over het trainerslicentiesysteem: NTTB
 
Aanmelding: 
Uiterlijk 22 december 2011 via bijgaand aanmeldingsformulier. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers.
 
Kosten: 
De kosten bedragen € 30,00 voor leden van de VVTT en € 45,00 voor niet-leden.