De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Technische bijeenkomst trainers-2 tijdens NK Zwolle

Datum: Zaterdag 1 maart 2014
Onderwerp: Corrigeren van basisvaardigheden
Inleiders: Juliet van Veen en Martijn Spithoven
Locatie: Landstede Sportcentrum – Hogeland 10, 8024 AZ Zwolle
Tijd: 10.00 – 13.15 uur

Inleiding

Voorgebouw_Landstede

Je hebt onlangs of misschien al wat langer geleden de opleiding trainer-2 met goed gevolg afgesloten. Wij hopen dat je daarna enthousiast met de spelers van je vereniging aan de slag bent gegaan en je gegrepen bent door hun enthousiasme.

Misschien ben je er achter gekomen dat je een hoop geleerd hebt tijdens de trainerscursus, maar dat je er dan nog niet bent. Daarnaast heb je misschien ook al ondervonden dat je kennis eigenlijk uitgebreider zou moeten zijn om je spelers verder te helpen. Om er voor te zorgen dat alle trainers op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen organiseert de VVTT regelmatig technische bijscholingen voor trainers.

Speciaal voor trainers-2 organiseert de VVTT in samenwerking met de NTTB een technische bijeenkomst tijdens de NK-A in Zwolle op zaterdag 1 maart.

Inhoud regionale technische bijeenkomst

Naast een tafeltennisspecifieke warming-up zullen daarna een aantal slagen iets verder uitgediept worden en zal er aandacht zijn voor service en ontvangst. De technische bijeenkomst duurt van 10.00 tot 13.15 uur en zal worden gegeven door Juliet van Veen (trainer-4) en Martijn Spithoven (trainer-4 in opleiding). Tijdens deze bijeenkomst gaan de deelnemers vooral in de praktijk aan de slag. Na de bijeenkomst biedt de NTTB de deelnemers nog een lunch aan waarbij nog even nagepraat kan worden met de inleiders. Na afloop is er voldoende mogelijkheid om wedstrijden van de NK te volgen.

Verschijnen in sportkleding is een must.

Inleider Juliet van Veen

Jeugdtrainster Juliet van Veen (2)Mijn naam is Juliet van Veen. Al meer dan 40 jaar ben ik actief bij de tafeltennissport betrokken. Vele jaren heb ik met veel fanatisme en enthousiasme zelf getraind en mijn wedstrijden gespeeld voor diverse verenigingen in Nederland. Voor zover de tijd dat toeliet gaf ik een groep jeugdleden training, maar de tijd die hiervoor overbleef was beperkt.

Vier jaar geleden heb ik besloten om me vooral te richten op het training geven. Ik vind het fantastisch om jonge kinderen enthousiast te maken voor onze sport, hen veel te leren en hen ook de attituden bij te brengen die horen bij het bedrijven van sport. Als trainer stel ik hoge eisen, maar ik ben ook een groepsmens die oog heeft voor de hele groep.

Momenteel geef ik training bij 2 Amersfoortse verenigingen: ttv Hoogland en Over ’t Net. Ik heb mijn diploma trainer 4, en heb de afgelopen jaren met veel enthousiasme een aantal bijscholingen van de VVTT gevolgd.

In het dagelijks leven werk ik op een grote basisschool als intern begeleider.

Inleider Martijn Spithoven

Martijn SpithovenMijn naam is Martijn Spithoven, ik ben 22 jaar en woon in Nijmegen. Als tafeltennistrainer ben ik sinds 2010 actief bij mijn eigen vereniging, Tafeltennis Nijmegen. In 2012 ben ik toegetreden tot de technische commissie van TN. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor het onderwerp trainingen. Mijn trainerswerkzaamheden bij TN zijn enorm divers. Ik houd me bezig met de jeugdselectie, verzorg veel individuele trainingen, geef training aan de beginners en heb sinds kort een nieuwe groep voor kleuters opgestart. Ook verzorg ik veel gastlessen op scholen.

Naast mijn werkzaamheden bij TN ben ik sinds dit seizoen ook aan de slag als afdelingstrainer bij de afdeling Oost. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding voor trainer-4.

Trainerslicentiesysteem

Sinds 1999 is het trainerslicentiesysteem van kracht. Na het behalen van een trainersdiploma dient een trainer zijn of haar kennis en deskundigheid op peil te houden door onder andere het volgen van technische bijeenkomsten. Voor het behoud van de trainerslicentie dient de trainer voldoende bijeenkomsten te volgen en voldoende training te geven. Voor meer informatie over het trainerslicentiesysteem verwijzen wij je naar het trainerslicentiereglement.

Meer informatie over trainerslicenties, opleidingen en bijeenkomsten kunt u vinden op de website van de NTTB.

Deelnemersbijdrage

De bijscholing TT2 tijdens de NK-A kost 20 euro voor niet-leden VVTT en 10 euro voor leden VVTT. Naast de bijscholing van drie uur krijgt U hiervoor ook een NK dagkaart t.w.v. 10 euro, zodat u na afloop nog kunt genieten van tafeltennis op topniveau. Geplande tijd is van 10.00 tot 13.15. Betaling van de bijeenkomst gaat via een eenmalige automatische incasso. De deelnemersbijdrage wordt omstreeks de datum van de bijeenkomst van je rekening afgeschreven. Wellicht biedt uw vereniging of afdeling de mogelijkheid om het gehele of een deel van de deelnemersbijdrage te vergoeden. Informeer er eens naar!

Kortingsactie NTTB

De trainer is heel belangrijk voor de tafeltennissport. Hij of zij is vaak de eerste die je tegenkomt op de club. Zijn enthousiasme en vakkundigheid is bepalend voor hoe jij het spelletje gaat waarderen en gaat leren.

Een goede trainer is nooit uitgeleerd. De basis krijgt hij aangereikt op een NTTB opleiding, maar de werkelijke vorming tot een goede trainer gebeurt in de praktijk. De NTTB is een van de weinige sportbonden die daarom serieus werk maakt van na- en bijscholingsbeleid via het trainerslicentiereglement.

De vereniging voor tafeltennistrainers (VVTT) is een vakgroep die het belang van het trainersvak als geen ander onderschrijft. Zij bieden sinds jaar en dag deskundigheid op het tafeltennistrainersvlak in de vorm van technische bijscholingen, een jaarlijks terugkerend congres en het vakblad VISIE. De VVTT is bovenal ook een netwerk van trainers. Elke trainer kan een andere trainer weer inspireren.

Om het lidmaatschap van de VVTT te stimuleren biedt de NTTB tot 1 juni 2014 een aantrekkelijke korting voor nieuwe leden. In plaats van 75 euro per jaar betaal je voor heel 2014 45 euro. Je komt gelijk in aanmerking voor de korting die de VVTT aan haar leden biedt op bijscholingen, bijvoorbeeld voor de TT2 bijscholing die gegeven wordt op 1 maart tijdens de NK Tafeltennis.

Binnen tafeltennissend Nederland zijn er veel niveau 2 trainers opgeleid. Deze personen zijn net begonnen in het trainersvak, geven vaak zelfstandig training aan beginnende jeugd of assisteren de hoofdtrainer tijdens selectietrainingen. Juist deze groep is interessant voor de VVTT omdat zij nog een hele carrière voor zich hebben. De VVTT is een vereniging voor ALLE tafeltennistrainers, hoe groter de vereniging hoe sterker de tafeltennissport zal worden.

Hoe werkt de korting? Gewoon heel simpel. De secretaris van de VVTT geeft de nieuwe leden (ongeacht de hoogte van het behaalde diploma) door aan de NTTB. De enige voorwaarde is dus dat je NTTB gediplomeerd trainer bent.

Aanmelding lidmaatschap VVTT

Wil je gebruik maken van de kortingsactie van de NTTB meldt je dan aan via deze link: aanmelden lidmaatschap VVTT

Aanmelding technische bijeenkomst trainers-2

Uiterlijk 26 februari 2014 en alleen mogelijk via de onderstaand aanmeldingsformulier. Indien u na afloop gebruik wilt maken van de door de NTTB aangeboden lunch verzoeken wij onder het kopje "lunch" ja of nee in te vullen.