De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Regionale bijeenkomst serveren in Waalwijk

Datum: vrijdag 6 januari 2017
Thema: Serveren met effect
Inleiders: Luc Janssen en Reinier Paetzel
Locatie: Waalwijk
Tijd: 19.30–22.30 uur
Kosten: VVTT-leden: 10,00 euro
Anderen: 15,00 euro

Inhoud bijeenkomst

ServiceTweeTafeltennisvereniging Waalwijk organiseert in samenwerking met de VVTT en de afdeling ZuidWest van de NTTB een technische bijeenkomst. De bijeenkomst is gericht op verenigingstrainers die graag meer willen weten over de kunst van het serveren. Daarbij komen onder meer de volgende vragen aan bod:

  • Hoe leer ik spelers effect geven?
  • Hoe krijgen mijn spelers de overige tactische variaties (snelheid, tempo en plaatsen) onder de knie?
  • Hoe maak ik servicetraining boeiend?
  • Hoe kan ik de verbinding aanleren tussen de service en de rally?

Uiteraard worden deze onderwerpen in de praktijk toegelicht en krijgen de deelnemers aan de bijeenkomst voldoende gelegenheid het in de praktijk toe te passen.

Inleiders: Reinier Paetzel en Luc Janssen

ReinierPaetzelReinier Paetzel is tegenwoordig actief als tennistrainer. Hij heeft jarenlang in de Nederlandse eredivisie gespeeld, onder andere bij JCV, Tempo Team, Hotak en Irene . De laatste jaren van zijn tafeltenniscarrière is hij op het hoogste niveau in België actief geweest. Vorig jaar heeft hij zijn batje weer opgepakt en speelt hij voor zijn plezier met een vriendenteam in de Tilburgse Tafeltennis Liga.

Luc Janssen is al meer dan 30 jaar actief als tafeltennistrainer en in het bezit van de hoogste trainerslicentie (TT5). Hij is als trainer actief geweest bij onder meer De Korenbeurs en Scyedam (Schiedam) en VTV (Nieuwegein). Ook is hij meerdere jaren werkzaam geweest bij de Nederlandse Tafeltennisbond als jeugdbondscoach. Als individueel begeleider heeft Luc gewerkt met bijvoorbeeld Nermin Smajic, Frank Rengenhart en Koen Hageraats. Hij begeleidt nu Rajko Gommers nog en geeft training bij Never Despair in Den Bosch. Luc is van 2005 tot en met 2015 voorzitter geweest van de VVTT. Momenteel is hij algemeen bestuurslid.

Programma

19:30 – 19:45 Ontvangst met koffie/thee
19:45 – 21:00 Serveren met effect of niet?
21:00 – 21:15 Pauze
21:15 – 22:20 Serveren en de rally
22:20 – 22:30 Evaluatie
22:30 … Informeel einde aan de bar

Doelgroep en kosten

De bijeenkomst is gericht op trainers die in verenigingen met jeugd actief zijn. Ook trainers die nog geen trainersopleiding hebben gevolgd, zijn van harte welkom. De bijeenkomst geldt voor licentiebehoud voor trainers met TT2- en TT3-licentie. Inschrijving verplicht tot betaling; betalen kun je doen op de avond zelf in de zaal.
De kosten voor deze bijeenkomst zijn 10 euro voor leden van de VVTT en 15 euro voor niet-leden.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 18 oktober door middel van het invullen van onderstaand formulier. Een week voor de bijeenkomst krijg je een e-mail met de deelnemerslijst, zodat je eventueel afspraken kunt maken voor gezamenlijk vervoer.

Aanmelding bijeenkomst in Breda 2018