De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Regionale Technische Bijeenkomst Midden – 9 januari 2012

Datum: Maandag 9 januari 2012
Onderwerp: Corrigeren van technische vaardigheden
Inleider: Theo Rieken
Locatie: ttv SVE, Loevenhoutsedijk 4, Utrecht
Tijd: 19.30 – 22.30 uur

Inhoud regionale technische bijscholing:
Corrigeren en analyseren doen we allemaal, want we willen spelers verder helpen, maar waar kijken we naar als we het spel analyseren en hoe corrigeren we de spelers?

Om antwoorden op bovengenoemde vragen te krijgen, zullen we samen op zoek gaan naar de voorwaarden om een analyse te kunnen maken van de oorzaak (oorzaken) van de gemaakte fout of van een onvoldoende technische uitvoering die zorg draagt dat de doeltreffendheid van het bewegen (slag- of voetenwerkbeweging) nadelig wordt be?nvloedt. Het uitgangspunt hierbij is het moderne tafeltennis: het tafeltennis van deze tijd.

We zullen in de praktijk zelf aan de slag gaan om na te gaan op welke wijze we de geconstateerde oorzaken kunnen verbeteren en wanneer wenselijk maken we hierbij gebruik van meerballentraining.

Trainerslicentiesysteem:
Voor het behoud van de trainerslicentie dient de trainer regelmatig technische bijeenkomsten te bezoeken en voldoende training te geven. Voor meer in formatie over het trainerslicentiesysteem.

Aanmelding:
Uiterlijk 7 januari 2012 via bijgaand aanmeldingsformulier. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers.

Kosten:
De kosten bedragen € 30,00 voor leden van de VVTT en € 45,00 voor niet-leden.