De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Modern internationaal tafeltennis; de technische en tactische ontwikkelingen en ALV

 

Datum: Zondag 22 december 2013
Onderwerp en Inleiders:
Modern internationaal tafeltennis; de technische en tactische ontwikkelingen
Jeugdbondscoaches NTTB: Titus Damsma en Marcel Kraa
Locatie: Tafeltennis Nijmegen, Luciaweg 9, 6523 NK Nijmegen
Tijd: 09.50 – 17.00 uur (zaal open vanaf 09.30 uur)
Lunch en ALV 13.00 – 14.15 uur

Helaas heeft Terry Schaffers zich vanwege drukke werkzaamheden terug moeten trekken als inleider.

Programma

09.30 – 09.50 uur:   Ontvangst deelnemers met kopje koffie/thee
09.50 – 10.00 uur:   Opening door bestuurslid van de VVTT
10.00 – 10.45 uur:   Internationale technische en tactische ontwikkelingen bij jongens-, en meisjesjunioren in relatie tot de situatie in Nederland.
10.45 – 11.15 uur:   Mogelijkheid tot vragen stellen aan inleiders ter verduidelijking van de aangedragen ontwikkelingen.
11.15 – 11.35 uur:   Pauze
11.35 – 13.00 uur:   Groepsdiscussies naar aanleiding van de eerder behandelde zaken. De belangrijkste internationale ontwikkelingen en hoe implementeer je deze in de training en wedstrijden.
13.00 – 14.15 uur:   Lunch + ALV van de VVTT
14.15 – 14.30 uur:   Pauze
14.30 – 15.30 uur:   1e ronde workshops in de sportzaal. Sportkleding noodzakelijk. Thema aan de hand van een nieuwe ontwikkeling.
15.30 – 15.45 uur:   Pauze
15.45 – 16.45 uur:   2e ronde workshops in de sportzaal. Sportkleding noodzakelijk. Thema aan de hand van een nieuwe ontwikkeling.
16.45 – 17.00 uur:   Afsluiting

Inhoud technische bijeenkomst

Elke trainer dient zich af te vragen of hij/zij op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen binnen de tafeltennissport. Noodzakelijk om de spelers die je training geeft en/of coacht de opleiding te geven die aansluit bij het tafeltennis zoals het nu internationaal wordt gespeeld. De spelers hebben hier recht op. Tijdens deze bijeenkomst richten wij ons uitsluitend op de technische en tactische ontwikkelingen. Je kunt je kennis halen via internet en dan vooral via You Tube, het bestuderen van literatuur en de mogelijkheid om samen met je collega’s de kennis en vaardigheden op te doen.

De VVTT heeft hiervoor enkele jeugdbondscoaches van de NTTB bereid gevonden ons op de hoogte te brengen van de internationale ontwikkelingen bij de jeugd en samen hierover van gedachten te wisselen. Zij worden tijdens de begeleiding van de jeugdige spelers tijdens de internationale toernooien als eerste geconfronteerd met de laatste ontwikkelingen bij de concurrentie en willen deze graag delen en ter discussie stellen met hun collega-trainers. Dit laatste is het tenslotte het doel van de technische bijeenkomsten.

Na een uitleg door de jeugdbondscoaches over de ontwikkelingen bij de jongens (Titus) en meisjes (Marcel) volgt voor de deelnemers de mogelijkheid tot het stellen van vragen onder leiding van een gespreksleider.

Na een korte pauze worden er groepsgesprekken gehouden onder leiding van de jeugdbondscoaches. Tijdens deze gesprekken komen de belangrijkste aspecten in de trainingsopbouw aan de orde. Hoe ga ik dit nu als verenigingstrainer verwerken in de eigen training.

Na de lunch en de ALV zullen de jeugdbondscoaches een aantal technische ontwikkelingen in de praktijk behandelen. Wat zal er moeten veranderen, hoe pakt dit uit in de praktijk en wat zijn de voor- en nadelen. Omdat dit onderdeel in de praktijk behandeld wordt is verschijnen in sportkleding is een must.

Inleiders:

Titus Damsma

Na vele jaren als trainer bij GTTC uit Groningen kwam Titus in dienst bij de NTTB.  In het begin was hij verantwoordelijk voor de jongens kadetten, tegenwoordig voor de jongens junioren. De afgelopen jaren hebben de spelers die door Titus werden getraind en begeleid regelmatig successen geboekt op de diverse internationale toernooien. Naast het bondscoachschap is Titus ook nog coördinator van de RTC’s en  talentcoach bij NOC*NSF. Tijdens de EJK van 2013 behaalden de junioren Koen Hageraats en Martin Khatchanov de zilveren medaille in het dubbelspel.

 

Marcel Kraa

Vanaf 2002 is Marcel als jeugdbondscoach verbonden aan de NTTB. De hoofdtaken bestaan uit het voorbereiden en verzorgen van bondstrainingen en het begeleiden van nationale jeugdteams (alle leeftijdscategorieën) in het buitenland. Vanaf 2009 tot en met 2010 was Marcel hoofdverantwoordelijk voor de meisjes kadetten. Vanaf 2011 tot en met heden voor de meisjes junioren. Tijdens de EJK 2013 behaalde hij met Kim Vermaas een bronzen medaille in het dubbelspel.

 

 

Trainerslicentiesysteem:

Sinds 1999 is het trainerslicentiesysteem van kracht. Na het behalen van een trainersdiploma dient een trainer zijn of haar kennis en deskundigheid op peil te houden door onder andere het volgen van technische bijeenkomsten. Voor het behoud van de trainerslicentie dient de trainer voldoende bijeenkomsten te volgen en voldoende training te geven. Voor meer informatie over het trainerslicentiesysteem verwijzen wij je naar het trainerslicentiereglement. Nog veel meer informatie over trainerslicenties, opleidingen en bijeenkomsten kunt u vinden op de website van de NTTB.

Aanmelding:

Aanmelding kan uitsluitend via onderstaand aanmeldingsformulier.
Inschrijving sluit op 19 december 2013.

Deelnemersbijdrage:

De kosten bedragen € 55,00 voor leden van de VVTT en € 85,00 voor niet-leden.  Betaling van de technische bijeenkomst geschiedt via een eenmalige automatische incasso. De deelnemersbijdrage wordt rondom de dag van de bijeenkomst van je rekening afgeschreven. Mogelijk dat je vereniging of afdeling een deel van de deelnemersbijdrage voor haar rekening wil nemen.Indien de factuur niet door jezelf maar anderen betaald gaat worden dien je dit even, samen met alle benodigde gegevens, via de mail aan Frank du Bois door te geven.

Annulering:

Inschrijven verplicht in principe tot betaling. Mocht je onverhoopt toch verhinderd zijn kan iemand anders je plaats bij de technische bijeenkomst innemen. Annuleren van deelname kan kosteloos tot en met 19 december 2013. Bij annulering na 19 december 2013 wordt de volledige deelnemersbijdrage in rekening gebracht. Plaatsvervanging en annulering dienen via mail gemeld te worden bij Frank du Bois.

Vragen:

Heb je nog vragen of opmerkingen neem dan gerust contact op met: Frank du Bois, E-mail: frank.dubois@vvtt.nl Tel: 06-41856069