De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Technische bijscholing Holland Noord – 22 december 2011

Datum: Donderdag 22 december 2011
Onderwerp: “Training geven aan jonge beginners van 6 tot 9 jaar”
Inleider: Paul Molenaar
Locatie: TTSport/A-Merk Clubgebouw "Koetshuis", Oosterblokker 53, 1696 BB Oosterblokker, 06-23635114
Tijd: 19.30 – 22.30 uur
 
Inhoud regionale technische bijscholing:
Regelmatig stromen jonge kinderen binnen in de bestaande clubtraining. Grotere verenigingen kunnen een training opzetten voor deze doelgroep 6 t/m 9 jaar. Andere verenigingen zullen de kinderen in laten stromen in de lopende trainingen, zij komen dan meestal bij kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs, en ouder. 
 
De meer talentvolle jonge welpen, met goed balgevoel, oog-hand-coördinatie en goede motoriek zullen de draad snel oppakken. In de meeste gevallen gaat het echter om kinderen die nog niet kunnen tafeltennissen en de grootste moeite hebben om een balletje over het net te spelen. 
 
Wat bied je aan bij deze doelgroep, welke oefenstof is geschikt, wat wil je als trainer aanleren over techniek, en hoe kan je de trainingen leuk maken en afstemmen op de jonge welpen? 
 
Wat zijn de mogelijkheden om deze nieuwe kinderen in de bestaande groep mee te laten doen? Aan de hand van onder andere onderstaande aandachtspunten zal Paul duidelijk maken hoe ook deze jonge beginners op een goede manier in kunnen stromen.
  • Oefenstof voor jonge kinderen die nog niet kunnen tafeltennissen
  • Technische vaardigheden
  • Gebruik van materialen
 
Trainerslicentiesysteem:
Voor het behoud van de trainerslicentie dient de trainer regelmatig technische bijeenkomsten te bezoeken en voldoende training te geven. Voor meer in formatie over het trainerslicentiesysteem: NTTB
 
Aanmelding: 
Uiterlijk 20 december 2011 via bijgaand aanmeldingsformulier. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers.
 
Kosten: 
De kosten bedragen € 30,00 voor leden van de VVTT en € 45,00 voor niet-leden.