De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

VVTT 30 jaar: “Gluren bij de buren”

Komend voorjaar, op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni, organiseren we weer ons jaarlijkse congres. Dit jaar vieren we dan ook onze dertigste verjaardag. En we kunnen alvast een paar tipjes van de sluier lichten: het thema is “Gluren bij de buren”. Je zult wellicht denken: dat klinkt lekker, maar wat betekent dat? De meeste mensen zijn gewend om vanuit hun comfortzone te opereren. Echter,  als je vooruitgang wilt boeken, dan moet je daar af en toe ook uit durven stappen. In ons geval kan dat bij collega-trainers uit een ander land of een andere regio, maar het kan ook zijn dat je dat onderzoekt vanuit andere sporten. Onze zuiderburen doen het al jaren beter dan wij bij de Europese Jeugdkampioenschappen; wat kunnen wij van hen leren? Atletiek wordt beschouwd als de moeder der sporten; wie wil er nog meer van moeder leren? En tafeltennis is bewegen én denken; is het verstandig om onze pupillen ook algemene bewegingen te laten trainen naast het aanleren van (specifieke) topspinslagen?

Aad Kwakkelstein is een van de inleiders; hij is een aantal jaren geleden vertrokken uit Nederland en geeft nu training in Engeland. Wij zijn heel benieuwd welke ervaringen van de andere kant van de plas hij met ons wil delen.

We organiseren ook dit jaar het congres samen met NLcoach en de NTTB. Genoeg interesse gewekt? Mooi! Houd de websites in de gaten en blokkeer dat weekeinde alvast in je agenda!