De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Regionale Technische Bijeenkomst ZuidWest

 

Datum: Vrijdag 1 juni 2012
Onderwerp: Van gevorderde beginners naar wedstrijdgerichte groepen
Inleider: Luc Janssen
Locatie: ttv Tanaka, Van Genkstraat 20, Etten-Leur
Tijd: 20.00 – 23.00 uur

 

Inhoud regionale technische bijeenkomst

Verenigingen en technische staf beginnen altijd vol goede moed met het aanleren van tafeltennis bij de beginners. Vol enthousiasme en via leuke spelvormen worden de kinderen de eerste beginselen van het tafeltennis bijgebracht.
 
En ja hoor, de trainers zien er wat talenten tussen lopen waar zij wat mee denken te kunnen. Maar dan, hoe moet je deze spelers verder opleiden? Hoe krijg je de rest van de groep mee? Welke oefeningen moet ik ze laten spelen? Spelen ze wel met het goede materiaal? Moet ik nog wat doen aan de batgreep? Welke trainings- en wedstrijdvormen moet ik ze aanbieden en wanneer? Daarnaast, ben ik als trainer voldoende op de hoogte van de laatste tafeltennisontwikkelingen zoals tweezijdigheid en bh-flip? Lastige vragen waar niet altijd direct antwoorden op te vinden zijn.
 
Luc Janssen zal deze avond aan de deelnemers uitleggen hoe je de overstap maakt van training aan (gevorderde) beginners naar meer wedstrijdgerichte trainingsgroepen. Wat komt daar allemaal bij kijken. Waarmee moet je als trainer maar ook als vereniging rekening houden. Een must voor trainers die meer willen bieden dan de eerste opvang en gericht spelers willen opleiden.
 

Trainerslicentiesysteem

Sinds 1999 is het trainerslicentiesysteem van kracht. Na het behalen van een trainersdiploma dient een trainer zijn of haar kennis en deskundigheid op peil te houden door het volgen van bijscholingen. Voor het behoud van de trainerslicentie dient de trainer voldoende bijscholingen te volgen en voldoende training te geven. Voor meer informatie over het trainerslicentiesysteem verwijzen wij u naar het trainerslicentiereglement.
 
 

Kosten

De kosten bedragen € 35,00 voor leden van de VVTT en € 47,50 voor niet-leden. De verschuldigde bijdrage dient te worden overgemaakt op bankrekening 55.37.32.986 t.n.v. Vereniging Tafeltennis Trainers te Vlaardingen onder vermelding van RTB ZuidWest 1-06-2012.