De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Regionale Technische Bijeenkomst Oost

      

Datum: Woensdag 25 september 2013
Onderwerp: Tactische basisprincipes enkel en dubbelspel
Inleider: Marcel Kraa
Locatie: ttv Swift – Bekkumerstraat 11, Deventer
Tijd: 19.30 – 22.30 uur

Inhoud regionale technische bijeenkomst

Het zal een praktische avond gaan worden waarbij Marcel de deelnemers zoveel mogelijk mee wil laten doen om één en ander te ondervinden en voelen. Aan bod komen onder andere hoe het type speler (fh dan wel bh gericht) te herkennen, de kenmerken van een fh/bh-speler  en de basis tactiek die gespeeld kan worden. Marcel zal daarnaast bepaalde oefenstof aanreiken maar ook zeker de deelnemers deze laten maken.

 Wat betreft het dubbel zal Marcel het hebben over de “basis” lijnen en hoe je het dubbelspel kan trainen. Dat kan ook afzonderlijk!  Marcel is in de loop der jaren een soort van “specialist” geworden in het dubbelspel. Het afgelopen jaar is er op Papendal veel op het dubbel getraind (l/r combinatie) wat geresulteerd heeft in een bronzen medaille op de afgelopen EJK. In 2005 deed Marcel dit al eerder in samenwerking met Titus Damsma met het dubbel Casper ter Luun/Nathan van der Lee. Marcel hoopt de ervaring over te kunnen brengen dat trainen op het dubbelspel zeker loont.

 Verschijnen in sportkleding is een must. 

 Inleider

Marcel Kraa

De trainerscarrière van Marcel kwam goed van de grond toen hij in 1996 hoofdtrainer werd van Bultman/Smash ’70 uit Hattem. Marcel was verantwoordelijk voor de gehele jeugdopleiding, het technische beleid en de (jeugd)selectietrainingen. Dit resulteerde in vele nationale titels en eredivisieniveau bij zowel heren als dames. Zeer verdienstelijk was dat dit vooral gebeurde met spelers uit “eigen kweek”.

 In deze periode was Marcel van 1998 tot 2005 ook persoonlijk trainer van Martijn en Boris de Vries en vanaf 2006 van Alice Barendregt.

 Van 2004 tot 2008 was Marcel Hoofdtrainer van de afdeling Oost. Hier was hij verantwoordelijk voor de afdelingstrainingen en regionale (individuele) bondstrainingen.

 Vanaf 2002 is Marcel als jeugdbondscoach verbonden aan de NTTB.  De hoofdtaken bestaan uit het voorbereiden en verzorgen van bondstrainingen en het begeleiden van nationale jeugdteams (alle leeftijdscategorieën) in het buitenland. Tevens heeft Marcel uitvoering gegeven aan het regionaal jeugd topsport plan in het seizoen 2002/2003. Vanaf 2009 tot en met 2010 was Marcel hoofdverantwoordelijk voor de meisjes kadetten. Vanaf 2011 tot en met heden voor de meisjes junioren.

 In juni 2012 trad Marcel fulltime in dienst bij de NTTB. Hij coördineert de dagelijkse gang van zaken en verzorgd de trainingen op het CTO (Centrum Topsport en Onderwijs) Papendal. Tevens is hij verantwoordelijk voor de CTO dames. 

 Trainerslicentiesysteem

Sinds 1999 is het trainerslicentiesysteem van kracht. Na het behalen van een trainersdiploma dient een trainer zijn of haar kennis en deskundigheid op peil te houden door onder andere het volgen van technische bijeenkomsten. Voor het behoud van de trainerslicentie dient de trainer voldoende bijeenkomsten te volgen en voldoende training te geven. Voor meer informatie over het trainerslicentiesysteem verwijzen wij je naar het trainerslicentiereglement.

Meer informatie over trainerslicenties, opleidingen en bijeenkomsten kunt u vinden op de website van de NTTB.

 

Deelnemersbijdrage

De kosten bedragen € 35,00 voor leden van de VVTT en € 47,50 voor niet-leden. De betaling van de technische bijeenkomst geschiedt via een eenmalige automatische incasso. De deelnemersbijdrage wordt ongeveer op de dag van de bijeenkomst van je rekening afgeschreven. Mogelijk dat je vereniging of afdeling een deel van de deelnemersbijdrage voor haar rekening wil nemen. Indien de factuur niet door jezelf maar anderen betaald moet worden dien je dit even, samen met alle benodigde gegevens, via de mail aan Frank du Bois door te geven.

 

Annulering

Inschrijven verplicht in principe tot betaling. Mocht je onverhoopt toch verhinderd zijn kan iemand anders je plaats bij de technische bijeenkomst innemen. Annuleren van deelname kan kosteloos tot en met 22 september 2013. Bij annulering na 22 september 2013 wordt de volledige deelnemersbijdrage in rekening gebracht. Plaatsvervanging en annulering dienen via mail gemeld te worden bij Frank du Bois.

 

Aanmelding

Uiterlijk 22 september 2013