De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Regionale Technische Bijeenkomst – Leiden

     

Datum: Donderdag 28 november 2013
Onderwerp: Voetenwerk, de basis voor een goede techniek
Inleider: Theo Rieken
Locatie: ttv DOCOS – Hoge Morsweg 201, Leiden
Tijd: 19.30 – 22.30 uur

 

Inhoud regionale technische bijeenkomst

Na een aantal succesvolle bijeenkomsten (Utrecht en Veldhoven) met veel positieve reacties van de deelnemers heeft de VVTT Theo Rieken bereid gevonden om het thema VOETENWERK ook in Leiden te behandelen. De VVTT is hier zeer verheugd over.

“Het voetenwerk behoort, naast de slagtechnieken en tactisch inzicht, tot de belangrijkste prestatiebepalende factoren voor tafeltennis. Geen slagtechniek kan optimaal uitgevoerd worden als de speler zich niet goed opstelt ten opzichte van de bal”.

  Aangenomen mag worden dat elke trainer bovenstaande tekst wel zal onderschrijven. Toch blijkt het in de praktijk bijzonder lastig om de kinderen in beweging te krijgen. Een andere vraag is, begin ik als trainer bij het aanleren van de slagen en komt het voetenwerk later, of dient het voetenwerk vanaf het eerste moment meegenomen te worden in de opleiding van beginners. Speelt in het huidige opleidingsproces ook nog mee dat kinderen tegenwoordig veel te weinig bewegen waardoor het aanleren van voetenwerk meer tijd en energie kost dan voorheen.

  Onze inleider van vanavond zal samen met de deelnemers de vraag beantwoord willen zien of het aanleren van voetenwerk minstens, zo niet belangrijker, is dan het aanleren van de slagen. Theo zal zijn visie op het aanleren van voetenwerk met jullie hoofdzakelijk in de praktijk delen en ingaan op de laatste ontwikkelingen.

 Verschijnen in sportkleding is een must

 Inleider

Theo Rieken

 In 1967 behaalde Theo zijn eerste trainersdiploma. Vanaf die periode is hij altijd op één of andere wijze betrokken bij training geven, coaching of begeleiding van spelers/speelsters op alle niveaus en het opleiden van trainers. 

Vanaf 1972 tot 2006 is Theo afwisselend als trainer/coach in dienst geweest van de NTTB. Hij heeft voornamelijk gewerkt met de jeugd met af en toe een uitstapje naar de senioren. In 1977 kwam hij in vaste dienst bij de NTTB.

 Voor wie Theo Rieken nog niet kent een nog wat nadere kennismaking. Naast zijn jarenlange ervaring als jeugdbondscoach is hij in verschillende verengingen op allerlei niveaus werkzaam geweest. Hij is jarenlang persoonlijk begeleider/coach geweest van Emilie Noor en Trinko Keen.

 De laatste jaren was Theo werkzaam bij Tafeltennis Nijmegen waar hij een aantal jeugdspelers heeft opgeleid tot Nederlands Jeugdkampioen en een groot aantal spelers met een B jeugdlicentie heeft afgeleverd. 

 Trainerslicentiesysteem

Sinds 1999 is het trainerslicentiesysteem van kracht. Na het behalen van een trainersdiploma dient een trainer zijn of haar kennis en deskundigheid op peil te houden door onder andere het volgen van technische bijeenkomsten. Voor het behoud van de trainerslicentie dient de trainer voldoende bijeenkomsten te volgen en voldoende training te geven. Voor meer informatie over het trainerslicentiesysteem verwijzen wij je naar het trainerslicentiereglement.

Meer informatie over trainerslicenties, opleidingen en bijeenkomsten kunt u vinden op de website van de NTTB.

 

Deelnemersbijdrage

De kosten bedragen € 35,00 voor leden van de VVTT en € 47,50 voor niet-leden. De betaling van de technische bijeenkomst geschiedt via een eenmalige automatische incasso. De deelnemersbijdrage wordt ongeveer op de dag van de bijeenkomst van je rekening afgeschreven. Mogelijk dat je vereniging of afdeling een deel van de deelnemersbijdrage voor haar rekening wil nemen. Indien de factuur niet door jezelf maar anderen betaald moet worden dien je dit even, samen met alle benodigde gegevens, via de mail aan Frank du Bois door te geven. Wellicht biedt uw vereniging of afdeling de mogelijkheid het gehele of een deel van de deelnemersbijdrage voor u te vergoeden. Informeer er eens naar!

 

Annulering

Inschrijven verplicht in principe tot betaling. Indien je onverhoopt verhinderd bent deel te nemen kan iemand anders je plaats bij de technische bijeenkomst innemen. Annuleren van deelname kan kosteloos tot en met 25 november 2013. Bij annulering na 25 november 2013 wordt de volledige deelnemersbijdrage in rekening gebracht. Plaatsvervanging en annulering dienen via mail gemeld te worden bij Frank du Bois.

 

Aanmelding

Uiterlijk 25 november 2013 en alleen mogelijk via de website van de VVTT