De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Nieuwsbrief oktober 2016 verschenen

Beste tafeltennisliefhebber,

Irene Faber is op dit moment van schrijven net gepromoveerd aan de Radbouduniversiteit van Nijmegen. Zij heeft in haar proefschrift Diamonds in the rough uitvoerig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar talentherkenning binnen het tafeltennis. Wat zijn nou cruciale talentindicatoren voor succes op volwassen leeftijd? Hoe meet je dat bij jeugdspelers? Haar opdracht was bepaald geen eenvoudige, te meer doordat longitudinale studies vooral binnen het tafeltennis schaars zijn. De VVTT is al met al erg trots op haar prestatie.

Volharding zal ongetwijfeld ook een talentindicator zijn in Irenes onderzoek. “Beharrlichkeit” om met de woorden van Dirk Huber, hoofdspreker van ons laatste jaarcongres, te spreken! De VVTT spant zich er flink voor in om maandelijks een nieuwsbrief aan te bieden; we zijn blij dat dat weer gelukt is! In deze nieuwsbrief brengen we verslag uit van wat we zoal gedaan hebben, waar we mee bezig zijn en wat we nog willen bereiken. Zo organiseren we op zaterdag 14 januari 2017 een bijscholing voor trainers met een T4- en T5-licentie over motorisch leren als vervolg op de succesvolle bijdrage van Martijn Nijhoff op ons jaarcongres. We onthullen verder het thema van het komende jaarcongres dat in samenwerking met NLcoach en de NTTB gehouden wordt op vrijdag 16 juni. De scherpe pen van Peter Boon is ook weer terug van weggeweest. Zelden actueler! Speciaal voor de VVTT heeft hij weer een column geschreven. Hi j gaat in op het afgelopen EJ K, Kelly van Zon en… “goudgele rakkers”. Wat hij daarmee bedoelt? Gauw lezen!

Tenslotte vertellen we over ons voornemen om het contact met de verenigingen op te zoeken. De VVTT meent een grote meerwaarde te kunnen vervullen voor verenigingen die werk maken – of willen maken – van (technisch) beleid. De succesverhalen zijn er al, bijvoorbeeld bij GTTC Groningen en Hilversum waar inmiddels “het balletje rolt”. Lees erover om te zien of het misschien ook bij jouw vereniging interessant kan zijn!

Graag tot ziens op 30 oktober bij in Düsseldorf waar we zullen hebben over het Nederlandse opleidingsklimaat! De ALV vindt dan ook plaats. Twintig mensen hebben zich tot op heden opgegeven. Opgeven kan nog even. We gaan erna gezellig samen een mooie wedstrijd kijken van Borussia Düsseldorf onder aanvoering van coach en VVTT-lid Danny Heister.

Er waren ongeveer 10 mensen die zich hadden opgegeven voor de bijscholing over serveren op 28 oktober. Dat was voor tafeltennisvereniging Waalwijk te weinig om de bijeenkomst rendabel te kunnen organiseren. Het was wellicht niet handig om een datum te kiezen waarop ook competitie wordt gespeeld in de betreffende regio. Daarom heeft de organisatie besloten de bijeenkomst te verplaatsen naar 6 januari 2017.

Wij wensen je veel plezier bij het lezen van de nieuwsbrief!

Met vriendelijke groet,

Paul, Martijn, Bert, Luc, Gamal, Irene en Thomas