De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Hoe ondersteun je de coach binnen de vereniging?

In een sociaal sterke en aantrekkelijke vereniging voelt iedereen zich ‘Thuis in Tafeltennis’. De sleutel daarvoor ligt bij de verenigingsbestuurders. Om hen daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen heeft de NTTB een verenigingsbox ontwikkeld boordevol tips & tricks.

Één van de onderwerpen is:  ‘Ondersteunen van de coach’.

verenigingsboxDe trainer, coach of begeleider m/v (hierna: ‘coach’) speelt een belangrijke rol. Hij begeleidt en motiveert zijn spelers. Zijn doel is dat spelers met veel plezier naar de training en wedstrijd komen. En dat zij zich op alle gebieden goed ontwikkelen. Ook stimuleert de coach sportief en respectvol gedrag binnen het team. Bij de rol van coach komt dus heel wat kijken. De coach is ‘Thuis in Tafeltennis’ en zorgt dat al zijn spelers dat ook zijn. Je vereniging kan haar coaches hierbij op verschillende manieren ondersteunen. Bijvoorbeeld met:

  • Avonden voor de jeugdcoaches waarop aandacht wordt besteed aan hun rol als coach bij het begeleiden van spelers;
  • Een aanspreekpunt binnen de vereniging voor individuele vragen over de begeleiding van spelers;
  • Voortgangsgesprekken waarin elke coach zijn vragen, wensen of problemen kan bespreken.

 

 

Meer informatiie op de NTTB site.