De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Bestuur stelt zich voor: Martijn Spithoven

 Mijn naam is Martijn Spithoven, ik ben 22 jaar en woon in Nijmegen. Op dit moment ben ik bezig met de minor Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit in Utrecht. Dit is voor mij een tussenjaar om vervolgens de Universitaire Master Sportbeleid en Sportmanagement op te kunnen pakken.
 
 Als tafeltennistrainer ben ik sinds 2010 actief bij mijn eigen vereniging, Tafeltennis Nijmegen. In 2012 ben ik toegetreden tot de technische commissie van TN. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor het onderwerp trainingen. Mijn trainerswerkzaamheden bij TN zijn enorm divers. Ik houd me bezig met de jeugdselectie, verzorg veel individuele trainingen, geef training aan de beginners en heb sinds kort een nieuwe groep voor kleuters opgestart. Ook verzorg ik veel gastlessen op scholen. Naast mijn werkzaamheden bij TN, ben ik sinds dit seizoen ook aan de slag gegaan als afdelingstrainer bij de afdeling Oost. Op dit moment ben ik in het bezit van een trainer 3 licentie. Dit jaar ga ik aan de slag met de niveau 4 opleiding.
 
Bij de VVTT ga ik bij het bestuur aan de slag als secretaris. Ik zal me hierbij voornamelijk bezig houden met ons vakblad Visie en de communicatie met andere partijen. Ik hoop, naast zelf veel te leren, mijn steentje bij te kunnen dragen aan onze vereniging. Verder hoop ik dat er veel trainers zijn die we mogen verwelkomen op een van onze bijscholingen. Het is namelijk enorm van belang dat we met z’n allen inzien dat we, om het trainersniveau op pijl te houden, ons goed moeten blijven bijscholen. Een trainer is namelijk nooit uitgeleerd!