De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Nieuwsbrief september 2016 verschenen

Beste tafeltennisliefhebber,

De zomervakantie is voor de meeste onder ons weer voorbij. Fris en fruitig zijn we weer aan het werk gegaan. We hebben het batje weer van nieuwe rubbers voorzien en hebben de eerste trainingsuren gemaakt. Ongetwijfeld hebben veel trainers in de zomer hun seizoensplanning gemaakt en de eerste trainingen voorbereid.

De VVTT heeft in de zomer ook de activiteitenkalender veel aandacht gegeven. In deze nieuwsbrief een aantal aankondigingen van interessante activiteiten, zoals de ledenvergadering op 30 oktober in Düsseldorf. Waarom een ledenvergadering in Düssselforf? Onze collega (en VVTT-lid) Danny Heister is hoofdtrainer bij de bekendste tafeltennisclub van Europa. Hij heeft ons uitgenodigd om een wedstrijd te bezoeken en die kans laten we natuurlijk niet schieten. Geef je voor 1 oktober op; wij kunnen dan een kaartje voor de wedstrijd garanderen.

Begin augustus is ook VISIE verschenen. Een interessant exemplaar naar aanleiding van het promotieonderzoek van Irene Faber. Irene organiseert op 6 oktober, de dag van haar promotie, een symposium over dat onderwerp. Ook daarover in deze nieuwsbrief een bericht. Verder gaan we naar aanleiding van de succesvollle workshop bij ons congres ook dieper in op het onderwerp impliciet trainen. Op 14 januari organiseren we over dit onderwerp een uitdagende bijscholing.

Tenslotte geven we in deze nieuwsbrief ook aandacht aan de manier waarop we ons presenteren op de diverse sociale media en onze eigen website. Leden van de VVTT kunnen op de website zichzelf presenteren via Mijn VVTT-profiel. En tenslotte presenteren we de bestuurskandidaat voor het penningmeesterschap.

Kortom, we hebben zin in het nieuwe seizoen en gaan ervan dat jullie dat ook hebben. We gaan er een mooi seizoen van maken. Oh ja… op vrijdag 16 juni 2017 organiseren we, samen met de NLcoach en de NTTB, het tweede tafeltennistrainerscongres. Houd die middag en avond vrij. De volgende nieuwsbrief zal medio oktober verschijnen met meer informatie over het congres. Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen, mail ons.