De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Bijeenkomst in Breda over serveren en materiaal

 

Datum: vrijdag 12 januari 2018
Thema: Serveren en materiaal
Inleiders: Martijn Spithoven
Locatie: Breda (ttv Belcrum)
Tijd: 19.30–22.30 uur
Kosten: VVTT-leden: 10,00 euro
Anderen: 15,00 euro

Inhoud bijeenkomst

De VVTT, de afdeling ZuidWest van de NTTB en de tafeltennistrainer.nl organiseren samen een technische bijeenkomst in Breda. De bijeenkomst is gericht op verenigingstrainers die graag meer willen weten over de kunst van het serveren. Daarbij komen onder meer de volgende vragen aan bod:

  • Hoe leer ik spelers effect geven?
  • Hoe krijgen mijn spelers de overige tactische variaties (snelheid, tempo en plaatsen) onder de knie?
  • Hoe maak ik servicetraining boeiend?
  • Wat kan ik doen met andere materialen dan backside-rubber?

Uiteraard worden deze onderwerpen in de praktijk toegelicht en krijgen de deelnemers aan de bijeenkomst voldoende gelegenheid het in de praktijk toe te passen.

Inleider: Martijn Spithoven

Martijn Spithoven is sinds 2015 eigenaar van detafeltennistrainer.nl. Martijn is op dit moment trainer van de verenigingen Tafeltennis Nijmegen en SHOT Soest, trainer van het CSE in Zwolle, RTC trainer van de afdeling Midden en afdelingstrainer van de afdeling Gelre.

 

Programma

19:30 – 19:45 Ontvangst met koffie/thee
19:45 – 21:00 Serveren met effect of niet?
21:00 – 21:15 Pauze
21:15 – 22:20 Serveren en andere materialen
22:20 – 22:30 Evaluatie
22:30 … Informeel einde aan de bar

Trainerslicentiesysteem

Telt mee voor licentiebehoud. Elke deelnemer ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Doelgroep en kosten

De bijeenkomst is gericht op trainers die in verenigingen met jeugd actief zijn. Ook trainers die nog geen trainersopleiding hebben gevolgd, zijn van harte welkom. De bijeenkomst geldt voor licentiebehoud voor trainers met TT2- en TT3-licentie. Inschrijving verplicht tot betaling; betalen kun je doen op de avond zelf in de zaal.
De kosten voor deze bijeenkomst zijn 10 euro voor leden van de VVTT en 15 euro voor niet-leden. We kunnen deze kosten zo laag houden door de goede samenwerking tussen de NTTB (i.c. de afdeling ZuidWest) en de VVTT.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 5 januari 2018 door middel van het invullen van onderstaand formulier. Een week voor de bijeenkomst krijg je een e-mail met de deelnemerslijst, zodat je eventueel afspraken kunt maken voor gezamenlijk vervoer.

Aanmelding bijeenkomst in Breda 2018