De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Bijscholing Oog voor talent!

De NTTB afdeling Oost organiseert in samenwerking met detafeltennistrainer.nl en de VVTT de volgende bijscholing:

Datum: zaterdag 21 oktober 2017
Thema: Oog voor talent
Inleiders: Martijn Spithoven en Irene Faber
Locatie: TTV Trias, Stinzenlaan 89, 7392 AD Twello
Tijd: 10.00 – 15.00 uur
Kosten: €22,50. Leden VVTT €15,- (factuur via detafeltennistrainer.nl)

Inhoud bijeenkomst

Hoe begeleid je de jongste tafeltennissers in onze sport? Hoe herken je talent? Hoe periodiseer je een welpentraining? Hoe leren kinderen de eerste beginselen van onze mooie maar ook moeilijke sport? En hoe dan eventueel verder naar de top?

Als deze vragen je bezighouden kom dan naar de bijscholing van de NTTB afdeling Oost ‘Oog voor talent!’. Martijn Spithoven en Irene Faber nemen je mee in zowel de theoretische achtergrond als de praktijk van talentherkenning, talentontwikkeling, motorisch leren en het periodiseren c.q. opbouwen van je welpentraining. Samen met hen en met de medecursisten ga je op zoek naar antwoorden op al deze vragen. Laat je inspireren en motiveren om aan de slag te gaan met de jongste jeugd.

Martijn Spithoven is sinds 2015 eigenaar van detafeltennistrainer.nl. Martijn is trainer van het CSE in Zwolle. Namens het CSE verzorgt Martijn RTC training en afdelingstraining voor de NTTB afdeling Oost. Verder verzorgt hij RTC training voor de afdeling Midden, afdelingstraining voor de afdeling Gelre en clubtraining voor SHOT Soest en Tafeltennis Nijmegen.

Irene Faber promoveerde in 2016 op talentherkenning en -ontwikkeling in de tafeltennissport met haar proefschrift ‘Diamonds in the rough. Searching for high potential in youth table tennis players’. Daarnaast geeft zij al jaren tafeltennistraining aan de jongste jeugd.

Trainerslicentiesysteem

Deze bijscholing telt mee voor licentiebehoud. Elke deelnemer ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Doelgroep en kosten

De bijeenkomst is gericht op alle trainers. Ook trainers die nog geen trainersopleiding hebben gevolgd en geïnteresseerd zijn in het trainersvak zijn van harte welkom! De bijeenkomst geldt voor licentiebehoud voor trainers met TT2- en TT3-licentie. Inschrijving verplicht tot betaling.
De kosten voor deze bijeenkomst zijn €15,- voor leden van de VVTT en €22,50 voor niet-leden.

Aanmelden

Stuur een mail met je naam, vereniging, adresgegevens, trainerslicentie en wel/niet lidmaatschap VVTT, naar martijn@detafeltennistrainer.nl.