De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Jubileumcongres krijgt steeds meer gestalte

Vanzelfsprekend heeft elk VVTT-lid het al lang in zijn agenda staan. 15 en 16 juni. Jubileumcongres “Gluren bij de buren”. Dat is logisch, omdat de VVTT zich voorneemt om van dat congres hét evenement van het jaar te maken. Kom voor de combinatie van verdieping en verbinding samen met andere VVTT-ers! Uiteraard staat voor deelname ook de verkrijging van licentiepunten als directe beloning.

Trots zijn wij op het programma zoals het nu al staat: Yannick Vostes, trainer uit België én spelend in de Nederlandse eredivisie, zal komen spreken. Aad Kwakkelstein, voormalig trainer van FVT Rotterdam en huidig trainer in Engeland, neemt zijn ervaringen mee. Yara Rietveld en Joke Davio nemen ons mee in de wereld van breed motorisch opleiden en leggen het hoe en waarom ervan uit. Vanuit diezelfde insteek gaat Sierd Wijnalda, werkzaam aan de Hanzehogeschool Groningen als atletiekdocent voor Sportstudies, de koppeling proberen te maken tussen wat tafeltennis van atletiek kan leren. ‘Onze eigen’ Marcel Kraa en Jan-Willem Teunissen zullen in hun gezamenlijke bijdrage een brug slaan tussen het Athletic Skills Model, dat nu erg populair is, en de sport tafeltennis. Ook is de locatie bekend: de accommodatie van Enjoy&Deploy in Zoetermeer. Op dit moment wordt met een hotel in de buurt besproken om een gunstig tarief aan de deelnemers te bieden. Om maar een indruk te geven.

 

Wij zitten geen seconde stil. Het programma wordt steeds meer bekend. Met een interessante trainer uit Duitsland is vergaand contact, en Trinko Keens medewerking laat nu al zijn meerwaarde zien. Op het congres zelf zal hij ook een rol invullen. Meer nieuws volgt in de komende weken; stay tuned…!