De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Boekrecensie: Alles over sport en voeding

Door Inge Wevers

Over de auteur:

Dit boek is geschreven/uitgegeven door Stichting Voedingscentrum Nederland. Het voedingscentrum informeert consumenten over- en stimuleert hen tot een gezonde en meer duurzame voedselkeuze.


Inhoud boek:

In 8 hoofdstukken (totaal 83 pagina’s) worden verschillende onderwerpen besproken: de schijf van vijf (en recepten), supplementen en vitaminepreparaten, eten en drinken rond sportmomenten, eten en bewegen in balans, conditiesport, krachtsport voor spiergroei en aanvullende adviezen.

Oordeel:
Het is een niet al te dik, kleurrijk boekje met een duidelijke en mooie lay-out. Het leest makkelijk weg vooral omdat de hoofdstukken niet al te lang zijn en er veel illustraties bij de tekst staan.
Er staan zeker interessante tips in maar veel dingen zijn waarschijnlijk wel bekend bij mensen die zich al een beetje verdiept hebben in dit onderwerp. Wel denk ik dat het een goed boek is voor jeugdspelers. Met de slechte eet-en drinkgewoontes van veel jeugdigen zullen zij misschien iets bewuster gaan kiezen wat ze wel/niet eten en drinken.

Titel: Alles over sport en voeding (weet wat je eet)
Auteur/uitgever: Stichting Voedingscentrum Nederland
Isbn: 978-90-7084-022-8
Te bestellen bij: www.voedingscentrum.nl  € 7,95