De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Compleet boek over tafeltennis tijdelijk met korting voor VVTT-leden

Dinsdagavond 13 december werd voorafgaand aan de interland Nederland – Griekenland, het ‘eerste’ exemplaar van het Tafeltennisboek uitgereikt aan bondscoach Li Jiao. Zij slaagde enkele jaren geleden, al tijdens haar actieve spelerscarrière, voor de opleiding Tafeltennistrainer 4 en is dit najaar gestart met het niveau T5, dat vanuit NOC*NSF sport-overstijgend wordt aangeboden.

Uiteraard zal de inhoud van het boek voor haar grotendeels bekend zijn, al heeft zij zelf haar tafeltennisopleiding natuurlijk niet in Europa gehad. Ze heeft natuurlijk pas later in Nederland kennis gemaakt met de Europese manier van opleiden en de Nederlandse (top-) sportopvatting. We hebben haar het boek gegeven, omdat we blij zijn dat zij behouden blijft voor het Nederlandse tafeltennis en zien haar als een voorbeeld voor veel andere trainers.
Want elke trainer, tafeltennisliefhebber of speler die meer wil weten over techniek, tactiek, fysiek en psychologie, kan in het boek veel informatie vinden. Het Tafeltennisboek is ontwikkeld in Duitsland door Frank Fürste en Dr. Friedrich Wolfgang en in het Nederlands vertaald door Roel van Dijk, onder redactie van Theo Rieken en Michiel de Korte. Het is een praktisch, sport specifiek boek met theoretische onderbouwing vanuit (wetenschappelijk) onderzoek. Het is zowel in Duitsland als in Nederland verplicht lesmateriaal bij de trainersopleidingen op niveau 2, 3 en 4.

De verkoopwaarde van het boek is € 49,50 maar voor NTTB-leden is dit €37,50. Special voor VVTT-leden kost het boek tot en met 3 maart 2017 slechts € 30,-.