De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

VISIE voor VVV

Tafeltennisvereniging Veni Vidi Vici uit Leidschendam is met ongeveer 150 leden een middelgrote vereniging. Het aantal seniorleden is dalend, maar de jeugdafdeling groeit. Dit laatste komt mede door de intensieve aandacht voor jeugd: goed opgeleide trainers, meer faciliteiten voor de jeugd, laagdrempeligheid en vooral aandacht voor de onderlinge band. De omgeving van VVV staat echter ook niet stil: subsidies verdwijnen en de kosten stijgen, terwijl ook de NTTB zorgt voor een verandering; ambities die moeten worden gerealiseerd samen met verenigingen die mee willen doen. Voor VVV was dit alles een signaal om eens grondig na te gaan denken over haar toekomst. Met tafeltennis als core business kun je nog vele kanten uit.

FotoWerff

Luc Janssen van de VVTT werd bereid gevonden als onafhankelijke gespreksleider een aftrap te geven aan deze discussie over identiteit, doelstellingen, speerpunten, acties en prioriteiten; kortom samen met de VVTT hebben we de stip op de horizon een stuk helderder gemaakt. Tijdens een sessie van twee uur werden de aanwezigen geprikkeld en uitgedaagd; wat soms leek op compleet divergerende meningen bleek uiteindelijk toch dezelfde noemer te hebben. We bleken eigenlijk toch eensgezind. VVV is een vereniging van mensen die graag bezig zijn met tafeltennis: actief en passief. Alles wat we doen met onze passie tafeltennis staat in het teken van de versterking van de vereniging: saamhorigheid, groepsgevoel, identiteit, trots, enzovoort. De mensen, de leden dus, staan centraal. Zowel breedte- als topsport staan in dit teken. In vervolgsessies zal dit concept verder worden uitgewerkt; de eerste keuze is gemaakt en nu is het van belang de weg naar de stip op de horizon uit te stippelen.

De deelnemers aan de bijeenkomst kregen van de VVTT allemaal een exemplaar van VISIE uitgereikt. Uw vereniging ook een inspirerende sessie met de VVTT? Neem dan contact op met Luc Janssen.