De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Universitaire graad in… tafeltennis!

Per 1 november 2016 is een geheel nieuwe opleiding gestart, welke specifiek is gericht op spelers / trainers / coaches in het tafeltennis: ‘University Degree Study Program in Sports Coaching  (designed for table tennis coaches and players) ‘. Het doel van deze opleiding is om spelers / trainers / coaches de mogelijkheid te bieden zich te ontwikkelen als een professional met een universitaire graad (bachelor) in combinatie met hun carrière als speler / trainer / coach. Eventueel kan na de bachelor zelfs een master worden afgerond. De opleiding heeft zijn standplaats bij de universiteit van Split in Kroatië. Echter, er wordt gebruik gemaakt van een digitaal online leersysteem waardoor er vanuit alle hoeken uit de wereld kan worden deelgenomen. Praktijkmodules worden wel op locatie gegeven, welke in overleg met de deelnemers wordt bepaald. Op dit moment komen de deelnemers onder andere uit Zweden, IJsland, Japan, China, Kroatië, Slovenië, Fiji, Venezuela en Thailand. De lessen worden verzorgd vanuit een internationaal netwerk van goed gekwalificeerder experts en worden gegeven in het Engels. Er worden elk jaar studiebeurzen beschikbaar gesteld voor deelnemers ter ondersteuning.

Meer informatie is te vinden via de volgende links:
http://www.ittf.com/2016/12/02/degree-study-programme-sports-coaching-commences-split/ en http://www.ettu.org/en/n/news/2016/december/university-degree-study-programme-in-sports-coaching-successfully-started-in-split/.

Tevens kan meer informatie worden opgevraagd bij opleidingscoordinator Goran Munivrana via het mailadres: goran.munivrana@gmail.com.