De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Vacature voor een aspirant-trainer die zijn/haar stage in Suriname zou willen afleggen

De Surinaamse Tafeltennisbond (STTB) houdt zich bezig met de promotie van tafeltennis in Suriname. Op dit moment zijn de activiteiten voornamelijk gericht op Paramaribo, maar het doel is om de sport te decentraliseren en in het gehele land te promoten. De STTB heeft echter een tekort aan coaches waardoor de ontwikkeling en verspreiding van tafeltennis wordt vertraagd.
De huidige trainingen staan onder leiding van Surinaamse trainers die slechts over level 1 certificaten beschikken. De STTB heeft vorig jaar in een gemengde commissie afspraken tussen Suriname en Zuid Korea gemaakt voor het sturen van een nationale coach, maar voorlopig hebben zij vooralsnog geen vrijwilliger gevonden. Ze volstaan voorlopig met het verzenden van een container met materiaal. Op dit moment is de STTB bezig een project op te zetten voor het Olympisch Comité om in aanmerking te komen voor het aanstellen van een coach voor zes maanden.

Ondertussen is de STTB op zoek naar aspirant-trainers die in het kader van hun stage trainingen kunnen verzorgen voor groepen van 25-30 spelers per training. Het gaat om zowel beginnende als gevorderde jeugdspelers (jongens en meisjes) tot en met 18 jaar. Bij de gevorderde spelers gaat het om het verhogen van het niveau van het spel op het gebied van strategie, techniek, wedstrijdritme en zo nodig enige mentale vorming. De stage zal een periode van drie maanden omvatten. Ook in de vakantieperiode zullen de trainingen gewoon doorgaan.

De groepen trainen 2 a 3 keer per week, ’s middags van 17.00-19.00 uur. Daarnaast ligt het in de bedoeling om op twee scholen een project te starten, waarbij trainingen in de ochtend worden verzorgd.

Voor enthousiaste kandidaten geldt dat zij zelf hun vliegticket naar Suriname moeten betalen; het lokale vervoer wordt verzorgd en betaald door de STTB.
De STTB verzorgt ook het onderdak in een hotel, sportschool of huis, maar eten en drinken (ongeveer € 11 per dag) komen voor rekening van de stagiair.
Afhankelijk van de kosten die de STTB voor haar rekening neemt, is een kleine stagevergoeding mogelijk.

Indien je nog steeds enthousiast bent om dit avontuur aan te gaan en aan de basis te staan van hele mooie dingen in het Surinaamse tafeltennis, kun je contact opnemen met de voorzitter van de Surinaamse Tafeltennisbond, de heer Desiré Hooghart, te bereiken via d_hooghart@hotmail.com of surinaamsetafeltennisbond@live.com .