De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Online bijscholing Titus Damsma: “De mentale en tactische kant van tafeltennis”

Tafeltennis is bij uitstek een mentaal spelletje. Het is de snelste sport ter wereld. De minieme tijd die je hebt voor de slagen vereisen een automatische, onbewuste reactie. Je ziet de slag en de aankomende bal en je reageert daar direct op, zonder tussenkomst van denken of beslissen, het ‘directe waarnemen’. De afstand tussen de spelers is zo klein dat je de angst van de ander in de ogen kunt zien. De techniek is enorm gevoelig, een paar graden verschil in de stand van het bat veroorzaakt meteen een mindere bal of zelfs een directe fout. En de zo gevoelige techniek kan snel negatief worden beïnvloed door een toename van spanning in de spieren. Vandaar dat een mentaal optimaal voorbereide speler een groot voordeel, en eigenlijk een vereiste is. Mentale training speelt al lange tijd een grote rol in het tafeltennis. Het tactische aspect van tafeltennis is sterk verbonden met het mentale. De aandacht moet op tactische taken worden gericht.

In samenwerking met de NTTB organiseert de VVTT een bijscholing over het mentale aspect binnen tafeltennis:

Inhoud van de bijscholing:
Titus Damsma neemt je mee in het zeer praktische BOSS-model, dat beschrijft welke vier fasen tussen de rally’s plaatsvinden. Van de Basisemoties direct na een rally, naar het Omgaan met die emoties, naar het Strijdplan en naar het Starten van de volgende rally. De mentale en de tactische kanten worden uitvoerig besproken.

We gaan dit doen aan de hand van inleidende theorie en het bespreken van beelden van spelers. De bijscholing wordt een interactieve ZOOM-bijeenkomst van maken waarbij de deelnemers ook actief gezamenlijk opdrachten gaan uitvoeren.

Datum: Zondag 28 juni 2020
Thema: De mentale en tactische kant van tafeltennis

Inleider: Titus Damsma
Locatie: Online, link wordt vrijdag 26 juni gestuurd naar de deelnemers.

Tijd: 10:00 uur tot 13.00 uur

Kosten: € 12,50. Leden VVTT € 10,00.
Betaling direct aan de VVTT via de gegevens in de bevestigingsmail.  Vooraf betalen om toegang te krijgen tot de bijscholing.
Inschrijving verplicht tot betaling.

Deze bijscholing is gericht op trainers met een TT3- of TT4-licentie.

Inleider:
Titus is getrouwd en een vader van twee dochters. Fries van geboorte, en het grootste deel van zijn leven woonachtig in het noorden van het land, is hij 10 jaar geleden naar het Apeldoorn verhuisd om werkzaam te kunnen zijn op het CTO Papendal. Tegenwoordig is hij actief als Para-trainer op Papendal, verantwoordelijk voor het jongens kadettenteam en coördinator binnen het RTC-beleid. Verder is hij docent bij verschillende trainersopleidingen en inleider bij bijscholingen.

ONLINE Bijscholing “De mentale en tactische kant van tafeltennis”
Deelname aan deze bijscholing kost 10,00 voor VVTT leden en 12,50 voor niet leden.