De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Locatie tafeltennistrainerscongres bekend!

De datum van ons tweede congres (16 juni 2017) prijkt natuurlijk al enige tijd in de agenda’s van alle Nederlandse tafeltennistrainers. Het nieuws gaat dat trainers uit België en Duitsland komen en ook dat uit de voetbalsport eredivisiecoaches staan te springen om eindelijk eens een serieuze bijscholing. Ik besef dat dit utopisch denken is. Als echter al die tafeltennistrainers, die voelen dat trainerschap een dynamische tak van sport is waarbij laatste inzichten het verschil maken in spelplezier, bewegingsleren en ook in technisch-tactische facetten, komen, dan hebben wij naast een uitverkochte zaal ook een hevig kloppend trainershart in onze tafeltennisbond. Dat zou toch fantastisch zijn?

Beukenlaan Arnhem CIOS

Ons tweede congres staat in het teken van de mentale begeleiding van jeugdsporters en -talenten. Dat wisten we ook al. Nu zijn echter ook de locatie en de opzet van congres bekend. Plaats van handelen wordt het CIOS in Arnhem, gelegen aan de Beukenlaan 3. We krijgen assistentie van studenten bij de werving en organisatie gedurende de dag zelf. Het congres bestaat uit één plenaire bijdrage van een toptrainer uit een aanverwante sport. Er zullen verder twee workshopsrondes komen met telkens één tafeltennisspecifieke en twee sporttakoverstijgende workshops. De workshops zijn voor alle licenties TT-2 t/m TT-5 waarbij in de tweede ronde één workshop speciaal voor de licenties TT-4 en TT-5 plaatsvindt. Zo is er voor ieder wat wils. In de volgende nieuwsbrief geven we meer informatie over de sprekers.

Wij rekenen op een massale opkomst! Zegt het voort, zegt het voort!