De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

GTTC eerste gouden partner van de VVTT

De Vereniging Voor Tafeltennistrainers (VVTT) en de Groningse Tafeltennisclub (GTTC) zijn een partnerschap overeengekomen om de trainers van GTTC verder te ontwikkelen. GTTC is daarmee die de eerste tafeltennisvereniging die een dergelijke overeenkomst met de VVTT afsluit.

GTTC wordt een gouden partner van de VVTT. De belangrijkste component van dit gouden partnerschap is dat de VVTT samen met GTTC bijscholingen zal organiseren. In 2018 zullen dat twee bijeenkomsten zijn:

  • In het voorjaar zal Theo Rieken met de trainers van GTTC het thema Samenwerken aan een trainingsvisie en oefenstof. Theo is oprichter van de VVTT. Als trainer heeft hij veel ervaring opgedaan en goede resultaten geboekt bij roemruchte verenigingen, zoals ATC Nijmegen (tegenwoordig Tafeltennis Nijmegen) en Megacles in Weert.
  • In het najaar zal Terry Schaffers een open bijscholing geven over Motorisch, impliciet en differentieel leren. Hier kunnen ook trainers uit de regio bij aansluiten. Terry is al jarenlang als trainer betrokken bij het opleiden van diverse jeugdspelers, zoals bijvoorbeeld Saskia Liefers, Stellan Smid en Lode Hulshof.

Gouden partners hebben ook de voordelen van zilveren en bronzen partners. De zilveren component houdt in dat de 7 (!) trainers van GTTC allemaal lid worden van de VVTT. Leden van de VVTT krijgen tweemaal per jaar het vakblad VISIE en kunnen voordelig deelnemen aan bijeenkomsten van zowel de VVTT als NLcoach (www.nlcoach.nl). De bronzen component betekent dat GTTC extra VISIE’s krijgt voor haar bestuursleden en als leesmateriaal in de kantine.

GTTC is erg blij met deze samenwerking. Jan-Willem van der Werf, bestuurslid technische zaken: “Wij hebben een lange traditie in het opleiden van trainers en spelers: Titus Damsma en Koos Kuiper hebben in het verleden bij GTTC diverse nationale jeugdtoppers opgeleid. We willen daarop nu voortbouwen. Door deze samenwerking verwachten wij de kennis en vaardigheden van onze huidige generatie trainers, net als hun motivatie en betrokkenheid, een positieve impuls te geven.”

Uiteraard is ook de VVTT zeer verheugd over het gouden partnerschap. Voorzitter Luc Janssen: “GTTC is een vereniging met niet alleen een rijke historie, maar ook een gouden toekomst. GTTC geeft met deze keuze aan te willen investeren in de ontwikkeling van zijn trainers. Wij gaan ervan uit dat meer goede verenigingen het goede voorbeeld van GTTC zullen volgen.”