De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Bijscholing – Van Spelsysteem via Tactiek naar Oefenstof

Op deze bijscholing wordt aandacht besteed aan het op een gestructureerde en doelgerichte manier schrijven van oefenstof voor een serie trainingen.

Inhoud van de online bijscholing:
 Gestart wordt vanuit een spelsysteem, b.v. tweezijdig aanvallend spel waar de Fh dominant is. Dan wordt de vraag beantwoord wat tactische vaardigheden zijn en wat de relatie is met spelsystemen. Daarna wordt kort ingegaan op het belang van doelen en hoe het stellen van doelen de oefenstof bepalen. Alle theorie wordt zoveel mogelijk in de praktijk (in de zaal) gedemonstreerd en ondervonden. Hierna gaan we trainingen schrijven en de oefeningen hiervoor bepalen (theorie ruimte). De docent geef hierbij een uitleg en de deelnemers ontvangen een eenvoudige uitwerking en een uitgebreid voorbeeld. We sluiten af met enkele voorbeelden in de praktijk.

 

Datum: Zaterdag 23 oktober 2021
Thema: Van Spelsysteem via Tactiek naar Oefenstof

 

Inleider: Theo Rieken
Locatie: SV Red Star’58, Vendelierhof 1a, 5051 JW Goirle

 

Tijd: 12.30 uur tot 15.00 uur

 

Kosten: € 30,00 en voor VVTT leden slechts € 7,50
Vooraf betalen om toegang te krijgen tot de bijscholing.

 

Inschrijving verplicht tot betaling.

Deze bijscholing is voor iedereen toegankelijk, maar telt mee voor licentiebehoud TT2, TT3 en TT4

BIJSCHOLING: Van Spelsysteem via Tactiek naar Oefenstof
Deelname aan deze bijscholing kost 7,50 voor VVTT leden en 30,00 voor niet leden.