De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Grote bijscholing “Beginnende jeugdspelers in nieuwe TT2-opleiding”

Op zondag 19 april 2020 (datum onder voorbehoud) organiseert de VVTT een bijscholing. Deze zal gaan over het geven van training aan beginnende jeugdleden: over creatieve oefenvormen en hoe je aan een jeugdgroep leiding geeft. De bijscholing zal plaatsvinden in de accommodatie van Taverzo, Willem Alexander Plantsoen 4 en duurt van 10:30 tot 16:30 uur. Alle tafeltennistrainers die met beginnende jeugd te maken hebben mogen dit niet missen.

 

Nieuwe opleiding TT2

Deze bijscholing staat niet op zichzelf. Op dit moment wordt de inhoud van de huidige opleiding Tafeltennistrainer-2 herzien. Waar in de ‘oude’ opleiding de nadruk lag op de opleiding tot assistent-trainer ligt in de ‘nieuwe’ opleiding de focus op het trainen en coachen van beginnende jeugdleden. Bij de herziening worden ook gebruik gemaakt van Table Stars Challenge die zich ook richt op de eerste periode van jonge tafeltennissers op de vereniging. 

 

 

Creativiteit en enthousiasme

Als het aankomt op ledenwerving en de inzet van creativiteit, dan kom je uit bij MJ Tafeltennis. Jeroen Kuijt en Mark Mulder zullen het eerste deel van deze bijeenkomst verzorgen; daarin zullen zij samen met de deelnemers onderzoeken hoe je een speelse en op de leeftijd afgestemde training kunt geven. Het tweede deel wordt verzorgd door Marnik Gommers en Luc Janssen: zij hebben de nieuwe insteek voor de TT2-opleiding vorm gegeven en verzorgen op dit moment in de afdeling West de allereerste pilotopleiding Tafeltennistrainer-2 . Hun bijdrage zal met name gaan over de 4 fases die centraal staan in de nieuwe opleiding: enthousiasmeren (1), ontdekken en juichen (2), spelend leren spelen (3) en spelend leren trainen.

 

Iedereen is welkom!

Volgens ons is deze bijeenkomst ook echt een mooie startbijeenkomst voor trainers die in 2018 en 2019 hun eerste trainersdiploma hebben gehaald. Zij zijn in het bijzonder meer dan welkom en kunnen nog steeds gebruik maken van de actie om zes maanden gratis lid te worden van de VVTT.  Lees hier meer over deze actie. We hopen op een mooie opkomst!

 

Aanmelden

Vul hieronder het onderstaand formulier in om je op te geven.

 

Aanmelding VVTT-bijeenkomst over nieuwe TT2-opleiding (19 april)
Het inschrijfgeld voor leden van de VVTT bedraagt 10 euro. Niet-leden betalen 35 euro. Inschrijving verplicht tot betaling!
Vul hier eventuele dieetwensen in (bijvoorbeeld allergieën)