De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Tip uit Suriname (3): Boektip, de excellerende sportcoach

 Defoto (10) vorige twee edities gingen over training geven aan grote groepen met weinig tafels. Deze editie wil ik (Martijn Spithoven) jullie, vanuit Brazilië en dus niet vanuit Suriname, graag een boektip geven. Het gaat om het boek de excellerende sportcoach, geschreven door Peter Murphy en Rogier Offerhaus.

 Dit boek bevat handvatten die nodig zijn om als coach het hoogste niveau te bereiken. Aan de hand van drie personages wordt je meegenomen in de route naar excelleren. Door deze opzet is het geen typisch studieboek, maar leest het gemakkelijk weg. Veel situaties zijn herkenbaar en de tips zijn goed toe te passen op de eigen situatie. Naast de drie personages vertellen verschillende zeer succesvolle sportcoaches, door het  verhaal heen, hun eigen ideeën en ervaringen. Aan het einde van het boek is er ook nog een zeer praktisch werkboek opgenomen die ook voor onze tafeltennissport zeer goed te gebruiken is.

 Dit boek is voor elke trainer/coach die zichzelf wilt ontwikkelen een must om te lezen. Volgende week, voordat ik terugga naar Nederland, alweer mijn laatste tip uit Suriname.

 Titel: de excellerende sportcoach

Auteurs: Peter Murphy en Rogier Offerhaus

Uitgeverij: Arko Sports Media, Nieuwegein

ISBN: 978-90-5472-112-3