De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Technische bijeenkomst in Zuid-West over materiaal door Luc Janssen

Op vrijdag 24 mei 2019 organiseert de afdeling ZuidWest van de NTTB in samenwerking met de Vereniging voor Tafeltennistrainers (VVTT) een trainersbijscholing met als thema “Trainen met Materiaal”. We zijn te gast bij TTV Taverbo/Sabo, De Voetboog 18, 5283 WL Boxtel. De bijscholing start om 19:30 uur.

De inleider/docent voor deze bijscholing is Luc Janssen.

Veel (jeugd)spelers zijn vaak niet goed voorbereid om tegen materiaalspelers te spelen. Sommigen raken compleet de draad kwijt of laten bij voorbaat al het hoofd hangen. “Dat is toch geen tafeltennis”, zeggen ze dan.
Wat moet je doen tegen de verschillende soorten materiaal (korte noppen, (half)lange noppen, (half)lange noppen zonder spons (OX) of antitopspin)? Hoe speel je tegen een verdediger? Wat is je tactiek en waar let je op? We zullen in deze bijscholing zowel het spelen met als het spelen tegen “materiaal” belichten. De theorie achter en de functie van de verschillende soorten materiaal zullen worden belicht. Ook gaan we in op de trainingsoefeningen die je kunt aanbieden als je materiaalspelers in je trainingsgroep hebt. Oefeningen waar zowel de materiaalspelers als hun tegenstanders wat aan hebben.

De bijeenkomst is gericht op alle trainers, ook zij die nog geen trainersopleiding hebben gevolgd. De bijeenkomst geldt voor licentiebehoud voor trainers met TT2- en TT3-licentie. Inschrijving verplicht tot betaling; betalen kun je doen op de avond zelf in de zaal.

De kosten voor deze bijeenkomst zijn 10 euro voor VVTT leden en 15 euro voor niet-leden. Bij 12 deelnemers zal de bijscholing sowieso doorgang vinden.

Aanmelding bijeenkomst “Trainen met materiaal” in Boxtel