De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Bijscholing – Biomechanica

Inhoud

Tijdens deze bijscholing staat centraal waarom het van belang is dat de trainer weet op welke manieren het menselijk lichaam kan bewegen en daarmee op welke manier de tafeltennistechniek uitgevoerd kan worden. Dit is een vereiste om een goede analyse van een techniek te kunnen maken. Deze kennis is nodig om gedegen aanwijzingen in simpele begrijpelijke taal aan de (jeugdige) speler aan te bieden.

Praktische informatie

Datum: zondag 10 maart 2024
Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Plaats: Red Stars, Zuidsingel 2a Venray
Kosten: Leden VVTT 15,- euro, niet-leden VVTT 30,- euro
Inschrijving verplicht tot betaling. Lunch is niet inbegrepen en dient zelf verzorgd te worden.
Voor wie: Deze bijscholing richt zich vooral op TT2 en TT3 trainers kunnen hier ook bij aansluiten.

Inleider(s): Ralf Kosters

Als trainer is Ralf in bezit van Trainer 4 diploma. Inmiddels is hij 10 jaar hoofdtrainer bij Never Despair. In het verleden was Ralf regionaal bondstrainer en bondstrainer NTTB Talentgroep. Tevens is Ralf actief als fysieke trainer voor tafeltennissers. Ralf is in het dagelijks leven werkzaam als Physician Assistant bedrijfsgeneeskunde binnen zijn eigen onderneming Kosters Medical, Sports & Performance. Daarvoor heeft hij ruim 20 jaar ervaring opgedaan in de revalidatiegeneeskunde. Komend jaar start hij een eigen onderneming Kosters Medical, Sports & Performance. Ralf richt zich op het beantwoorden van medische vraagstukken op zowel revalidatie- als bedrijfsgeneeskundig vlak. Ook behandelt hij vraagstukken op gebied van sport en algeheel presteren (sport en bedrijfsleven).

Overige informatie Deze bijscholing is gericht op TT2 en TT3 Ook TT4 trainers kunnen hier aan deelnemen indien gewenst. De bijscholing is bedoeld voor trainers die (meer) kennis willen nemen van de bewegingsleer en hoe het lichaam werkt tijdens/bij tafeltennis. Deze bijscholing geldt voor licentiebehoud en deelname zal worden gedeeld met de NTTB.

Geïnteresseerd? Aanmelden kan hieronder!

BIJSCHOLING: Biomechanica
Deelname aan deze bijscholing kost 15,00 voor VVTT leden en 30,00 voor niet leden.