De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Workshop “Coachen en trainen” door Max Koops

Op zaterdag 6 juni 2015 van 14.00-16.00 uur in het Tafeltenniscentrum van Red Stars, Zuidsingel 2A te Venray voor alle tafeltennistrainers binnen de VVTT.


Max ademtIMG_0406-1024x570 sport  en wordt geroemd om zijn manier van lesgeven en zijn vermogen om zich zonder waardeoordeel in te leven in iedere leeftijdsgroep. “Van makkelijk naar moeilijk” en “plaatje-praatje-daadje”, in alle eenvoud stapsgewijs op een methodisch-didactische manier  naar een doel toe werken met altijd oog voor de groep c.q. het individu. De eenvoud als kenmerk van het ware. De essentie van het probleem ontdekken, vereenvoudiging naar behapbare proporties en vertalen naar haalbare oplossingen.

In het boek “Goed gespeeld is leuk, hoe goed is leuk gespeeld?” zijn de publicaties van Max verzameld aangevuld door interviews uit de praktijk van zijn oud-leerlingen waaronder Louis van Gaal, Andries Jonker en Foppe de Haan, Jacques Brinkman, Ton Boot, Gido Vermeulen en Charles van Commenée. Van Gaal in zijn interview: " als ik één leermeester moet noemen, dan is het wel Max Koops. Alles wat ik toen leerde, pas ik nog steeds toe. Max is nog steeds trainer van de F-jeugd van hockeyclub Pinoké te Amstelveen.

Het is vooral interessant voor trainers/coaches van alle soorten sport, spelers maar ook (gym)leraren en ouders. De bijeenkomst is gratis maar opgeven is wel noodzakelijk via nickvansinderen@gmail.com. U krijgt dan enkele dagen voor de workshop via e-mail extra informatie over de invulling van de middag inclusief achtergronden.