De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Vacature combinatiefunctionaris RTC tafeltennis Leiden

De gemeente Leiden heeft de tafeltennissport een combinatiefunctionaris toegekend. De subsidie die hiervoor beschikbaar is gemaakt wordt voor 4 jaar afgegeven. Topsport Leiden zal fungeren als werkgever waarnaast er een stichting wordt opgericht die het programma inhoudelijk zal beoordelen. Er wordt zo snel mogelijk toegewerkt naar een door de NTTB erkend Regionaal Trainings Centrum (hierna: RTC). De RTC-coördinator van de NTTB stuurt de RTC’s aan.

De combinatiefunctionaris betreft een baan van 20 uur per week, waarbij de uren worden verdeeld. Het grootste gedeelte wordt gewijd aan de ontwikkeling van topsport voor leerlingen van basisscholen en het Leonardo College. Daarnaast wordt minimaal 6 uur besteed voor het aanbieden van laagdrempelige tafeltennisclinics in de wijken en op de scholen in de regio Leiden, Duin en Bollenstreek, Teylingen en Rijnstreek.

Functieomschrijving

De functie bestaat uit twee delen. Het eerste deel betreft het opstellen van een topsportprogramma dat aan het meerjarenopleidingsprogramma van de NTTB voldoet. Het programma vormt het technisch kader voor het RTC. Het programma wordt ingezet voor de topsporttalenten die deelnemen aan het programma op het Leonardo College. Wanneer de trainingen worden verzorgd, wordt in gezamenlijkheid bepaald.

Het tweede deel van de functie wordt gevormd door het verzorgen van clinics, voornamelijk op scholen. De doelgroep voor deze clinics zijn jongeren in de leeftijdscategorie 8 t/m 12 jaar. De clinics worden ingepland in overleg met de basisscholen. De combinatiefunctionaris geeft de clinics en bereidt ze zelfstandig voor.
Hiermee is de combinatiefunctionaris het gezicht van het tafeltennis op de scholen en in de wijk, zowel richting de contactpersonen op de scholen als bij de jongeren. Het doel van de clinics is het enthousiasmeren van kinderen voor de tafeltennissport.

Uit deze clinics en andere contacten met basisscholen worden talenten geselecteerd die kunnen meetrainen in de Tafeltennis School. Deze Tafeltennis School  geldt als voorportaal voor het RTC en wordt eveneens geleid door de combinatiefunctionaris.

Functie-eisen

Bij voorkeur een sportgerelateerde opleiding (bijv. HALO) en een uitgebreide ervaring en opleiding binnen de sport tafeltennis. Coachervaring op topsportniveau strekt tot aanbeveling. Affiniteit met kinderen is een pre. Ervaren in het aanspreken van kinderen op gedrag. Overwicht en coachende vaardigheden. Activiteiten enthousiast, stimulerend en verantwoord kunnen uitvoeren en begeleiden. Zelfstandig kunnen werken, proactief, flexibel, en goed kunnen samenwerken met verschillende partijen. Goede communicatieve vaardigheden en snel en constructief kunnen overleggen. Praktische, planmatige en resultaatgerichte instelling.

De functie zal zo snel mogelijk starten per medio 2016, de aanstelling is in beginsel voor de periode van de toegekende subsidie (bijna 4 jaar) 1 april 2016 tot en met 31 december 2019.
Overige eisen:
•    Beschikbaar tijdens de trainingsuren van het Leonardo College. Overige uren in overleg.
•    Kandidaat beschikt over een VOG of is bereid deze aan te vragen.

Solliciteren

Geïnteresseerden kunnen zich middels een motivatiebrief en c.v. melden bij de topsportcoördinator Tjeerd Scheffer. U kunt de coördinator tevens benaderen voor vragen over de functie.

Tjeerd Scheffer
Topsportcoördinator
Stichting Topsport Leiden
E: scheffer@topsportleiden.nl
T: 071-5144461