De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Vacature RTC-trainer Leiden

Vacature Tafeltennis-trainer Regionaal Training Centrum Leiden (0,3 fte). De Stichting RTC Tafeltennis Regio Leiden heeft tot doel om tafeltennis-talenten te helpen ontwikkelen door middel van extra begeleiding en trainingen. In het Bestuur van deze Stichting zijn drie Tafeltennisverenigingen uit de regio Leiden vertegenwoordigd (Scylla Leiden, Docos Leiden en Rijnsoever Katwijk). De trainingen worden driemaal per week gegeven door de RTC- trainer. De salariskosten voor de trainer worden betaald door de Gemeente Leiden. De gemeente heeft voor de tafeltennissport een zogenaamde “combinatiefunctionaris” toegekend. De subsidie die hiervoor beschikbaar is gemaakt is in ieder geval toegezegd tot eind 2020 en wordt binnenkort hoogstwaarschijnlijk voor 4 jaar verlengd. De Stichting RTC Tafeltennis Regio Leiden werkt samen met Topsport Leiden welke organisatie formeel zal fungeren als werkgever. Het RTC is een officieel door de Nederlandse Tafeltennis Bond erkend RTC. Het betreft een baan van 12 uur per week. Het grootste gedeelte hiervan wordt besteed aan de trainingen voor talenten uit de regio. We zoeken een enthousiaste en deskundige trainer die ons helpt om de talenten optimaal te ontwikkelen en dit RTC verder uit te bouwen.

Functieomschrijving
De functie bestaat uit meerdere activiteiten.
– Het opstellen van een jaarplan, met ontwikkeldoelstellingen per deelnemer
– Het geven van trainingen aan de talenten uit de regio, driemaal per week (maandagmiddag van 14.30 – 17.00u, dinsdagochtend van 8.00 -9.45u en woensdagochtend 8.00 -9.45u). Momenteel volgen 6 middelbare school talenten alle trainingen en twee basisschool talenten een training op maandagmiddag.
– Het meerder malen per jaar meegaan naar toernooien om te analyseren waar verder ontwikkeld moet worden alsmede omde talenten te coachen.
– Het regelmatig overleggen met de NTTB, het Bestuur van het RTC, de ouders van de talenten, de clubs in de regio et cetera.
– Daarnaast dienen clinics te worden verzorgd aan bassischoolleerlingen van circa 8 tot 12 jaar uit de regio, om hen kennis te laten maken met de tafeltennissport. De clinics worden ingepland in overleg met de basisscholen. De combinatiefunctionaris geeft de clinics en bereidt ze zelfstandig voor. Hiermee is de combinatiefunctionaris het gezicht van het tafeltennis op de scholen en in de wijk, zowel richting de contactpersonen op de scholen als bij de jongeren. Het doel van de clinics is het enthousiasmeren van kinderen voor de tafeltennissport. In dat kader worden ook voor de leerlingen die dat graag willen enkele gratis proeflessen verzorgd, waarbij het uiteindelijke doel is om ze lid te laten worden van een club.

Functie-eisen
Werk- en denk-niveau op HBO niveau. Bij voorkeur een sportgerelateerde opleiding (bijv. HALO) en een uitgebreide ervaring en opleiding binnen de sport tafeltennis. Coachervaring op topsportniveau strekt tot aanbeveling. Affiniteit met kinderen is een pre. Ervaren in het aanspreken van kinderen op gedrag, het hebben van natuurlijk overwicht en coachende vaardigheden. De activiteiten enthousiast, stimulerend en verantwoord kunnen uitvoeren en begeleiden. Minimaal in bezit zijn van een TT3-diploma. Zelfstandig kunnen werken, proactief, flexibel, en goed kunnen samenwerken met verschillende partijen. Goede communicatieve vaardigheden, snel en constructief kunnen overleggen. Praktische, planmatige en resultaatgerichte instelling. Wegens aangekondigd vertrek van de huidige RTC-trainer is de functie is per 1 maart 2020 beschikbaar. Een zogenaamde VOG-verklaring is noodzakelijk.

Solliciteren
Geïnteresseerden kunnen zich middels een motivatiebrief en c.v. uiterlijk 20 februari 2020 melden bij:
Stichting RTC Tafeltennis Regio Leiden
Ter attentie van het Bestuur.
Charlotte de Bourbonlaan 6
2252KC Voorschoten
Sollicitaties per email kunnen gezonden worden naar j.vermaas.voorschoten@gmail.com
Bij vragen kunt u contact opnemen met Jan Vermaas, Voorzitter van het Bestuur.
Telefoonnummer 06-57372210, email j.vermaas.voorschoten@gmail.com